- Obecnie brak na stanie
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
Doskonałe miejsce do wytwarzania JUNMAI DAIGINJO SAKE
DEWAZAKURA ICHIRO JUNMAI DAIGINJO SAKE. Dewazakura Sake Brewery zostało założone w 1892 roku i znajduje się w Tendo City, niewielkim miasteczku posiadającym 60 000 mieszkańców. Miasto to położone jest 300 km od Tokio, otaczają je wysokie góry, a temperatury tam często przekraczają latem 30 stopni Celsjusza. Co więcej, zimą opady śniegu są tak mocne, że zaspy tam powstałe przekraczają nawet metr wysokości. To właśnie te naturalne cechy sprawiły, że region ten stał się głównym ośrodkiem produkcji ryżu, owoców i innych produktów, które biorą udział podczas procesu wytwarzania sake. Założyciele Dewazakura byli pierwotnie głównymi właścicielami ziemskimi w tym regionie.
Słodkie truskawki i kwiaty
DEWAZAKURA ICHIRO JUNMAI DAIGINJO SAKE posiada bardzo wyczuwalne aromaty truskawek, wiśni oraz różnego rodzaju kwiatów. Doszukamy się w niej również posmaku papai, melona i ananasa. Potocznie alkohol ten określany jest mianem "mięsistego sake", gdyż pije się je powoli, delektując się każdym łykiem, a picie DEWAZAKURA ICHIRO JUNMAI DAIGINJO SAKE daje poczucie głębi tego alkoholu.
Umami jednym z głównych smaków sake
Sake jako trunek z wyglądu przypomina nieco białe wino. W zależności od jego rodzaju może być ono zupełnie bezbarwne, ale także delikatnie słomkowe i zawierać od 13 do 17 procent alkoholu. Chociaż smak sake często określa się jako słodkawy, uważni smakosze mogą wyczuć w nim także subtelną, trudną do opisania nutę umami. Smak umami to jeden ze smaków obok słodkiego, gorzkiego, kwaśnego, czy też słonego. Został on dodany do listy smaków dość niedawno, bowiem w 2000 roku. Smak umami odpowiada za wykrywanie kwasu glutaminowego, który występuje między innymi w wodorostach, wołowinie, w potrawach sfermetowanych typu sery pleśniowe, parmezan czy też w sosach, np. sojowych, rybnych, w pomidorach, grzybach czy orzechach. DEWAZAKURA ICHIRO JUNMAI DAIGINJO SAKE posiada w sobie smak umami, co czyni je wyjątkowe z każdym kolejnym łykiem.
Informacje o produkcie
- Producent
- DEWAZAKURA SHUZOJO
- Zawartość alkoholu
- 15%
- Pojemność
- 0,72L
- Kraj
- Japonia
- Typ produktu
- SAKE
- Rodzaj
- Junmai daiginjo Sake
Indeks: GOLD001
Marka: IMAYO TSUKASA