- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
Zrównoważony smak pełen owoców
DEWAZAKURA DAIGINJO SAKE. Trunek też z powodzeniem można określić w czterech słowach-aromatyczny, elegancki, wyrazisty i jasny. Jego aromat jest pełen śliwek, winogron, jagód, brzoskwini i elementów kwiatowych, które dodają mu pięknego, niepowtarzalnego dopełnienia. W smaku DEWAZAKURA DAIGINJO SAKE przepełnia miód, gruszki, dojrzałe w słońcu brzoskwinie, czerwone jabłka, jak i kompot owocowy. Na drugi plan wysuwa się nam podczas kosztowania tego jakże doskonałego alkoholu smak moreli i gotowanego na parze ryżu, co równoważy doskonale pozostałe aromaty DEWAZAKURA DAIGINJO SAKE.
Alkohol na medal
Sake ta jest bardzo delikatna. Najlepiej pić ją w temperaturze podawania białego wina, bowiem to właśnie wtedy obfituje ona najbardziej we wszystkie zawarte w sobie smaki i aromaty. DEWAZAKURA DAIGINJO SAKE to sake, która zdobyła wiele prestiżowych nagród, w tym złoto na Sake Appraisal Grand, złoto na IWC Sake oraz złoto na IWC Trophy w 2010 roku.
Tradycja i specyfikacja procesu tworzenia
Co do samego SAKE, jest to tradycyjny napój wywodzący się z kultury japońskiej, a jego historia produkcji sięga aż 2000 lat wstecz. To napój wytwarzany ze sfermentowanego ryżu, zawierający od 14 do 20% alkoholu, w zależności od jego rodzaju. Podczas produkcji sake do ryżu dodawane są również drożdże, co nadaje jej wyjątkowości i specyficznego smaku. Samo tworzenie sake wymaga odpowiednich kwalifikacji, jest to bowiem proces złożony. W zależności od wielkości zakładu, jego tradycji i specjalizacji, poszczególne etapy oraz wyposażenie zakładu produkcyjnego są różne. W niewielkich, tradycyjnych zakładach zajmujących się produkcją sake, niekiedy zakładów nawet ponad 400-letniej tradycji, przeważa praca ręczna oraz tradycyjne metody wykorzystujące drewniane naczynia i narzędzia. W czasach obecnych główne etapy produkcji sake uległy zmianie i składają się z: polerowania ryżu na specjalnych maszynach, mycia i namaczania ryżu, parowania ryżu, chłodzenia ryżu i transferu ryżu, toji (rozprowadzanie pleśni), ułożenia ryżu na specjalnych tacach, przelania go do kadzi, tworzenia mieszanki fermentacyjnej nazywanej inaczej „zacierem moromi”, wyciskania zacieru, a na końcu jego filtrowania i pasteryzacji.
Informacje o produkcie
- Producent
- DEWAZAKURA SHUZOJO
- Zawartość alkoholu
- 15%
- Pojemność
- 0,72L
- Kraj
- Japonia
- Typ produktu
- SAKE
- Rodzaj
- Daiginjo Sake
Indeks: JUNMAI002
Marka: HAKUTSURU SAKE BREWING
HAKUTSURU EXCELLENT JUNMAI SAKE 0,72L 15%
Indeks: DEWAZA004
Marka: DEWAZAKURA SHUZOJO