- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
Wytrawne i najlepsze
IMAYO TSUKASA BLACK SAKE. To trunek ważony w sposób tradycyjny metodami sięgającymi roku 1767. SAke to pochodzi ze słynnej prefektury Niigata i wytwarzane jest z charakterystycznego ryżu dla tego regionu, czyli ryżu o nazwie Gohyakumangok. Dzięki wytrawnemu czystemu smakowi tego właśnie ryżu, IMAYO TSUKASA BLACK SAKE jest jedną z najlepszych, wytrawnych Junmai, z długim posmakiem pozostającym na podniebieniu oraz z wyraźną nutką ostrości. IMAYO TSUKASA BLACK SAKE doskonale smakuje podana mocno schłodzona. Jest to fantastyczny, bardzo egzotyczny napój alkoholowy, który zaskoczy niejednego fana Japonii i sake.
Doskonała na prezent i do domowej kolekcji
Oprócz doskonałego smaku IMAYO TSUKASA BLACK SAKE również pięknie się prezentuje. Jest zatem doskonałym patentem na udany prezent, który może być wręczony przy okazji wielu ważnych chwil. Świetnie sprawdzi się także podczas wznoszenia toastu na ważnej kolacji. To niebywale wytrawny trunek pełen klasy, który doskonale łączy się z kawiorem, ceviche czy tempurą.
Sake tworzone z pasją i zaangażowaniem
Sake jest alkoholem wyjątkowym. Jego smak i aromat zależy od bardzo wielu czynników. Od twardości wody, odmiany ryżu, z jakiego zostaje wykonana oraz od stopnia jego wypolerowania, od użytego Koji (czyli grzyba kropidlaka żółtego) oraz od rodzaju drożdży czy wybranej metody filtracji. Sama produkcja sake rozpoczyna się od zbiorów ryżu i trwa od listopada do kwietnia. Tradycyjne metody produkowania sake wymagają należytej wiedzy, ogromnego doświadczenia i ciągłej obecności, bowiem pracownicy manufaktury przez połowę roku mieszkają na jej terenie, aby kontrolować proces warzenia przez dzień i noc. Oczywiście w obecnych czasach większość produkcji została skomputeryzowana, nie mniej jednak istnieją miejsca, gdzie tradycja produkcji sake nie uległa zmianie od tysięcy lat.
Informacje o produkcie
- Producent
- IMAYO TSUKASA
- Zawartość alkoholu
- 16%
- Pojemność
- 0,72L
- Kraj
- Japonia
- Typ produktu
- SAKE
- Rodzaj
- Super dry junami Sake
Indeks: JUNMAI001
Marka: HAKUTSURU SAKE BREWING
HAKUTSURU SUPERIOR JUNMAI GINJO SAKE 0,3L 14,5%
Indeks: DEWAZA003
Marka: DEWAZAKURA SHUZOJO
DEWAZAKURA ICHIRO JUNMAI DAIGINJO SAKE 0,72L 15%
Indeks: CHOYA006S
Marka: HOKKAN SAKE BREWING