- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
CHOYA SAKE to wino ryżowe o lekko słodkawym smaku. Podaje się je najczęściej na ciepło - w specjalnych porcelanowych naczynkach zwanych „sakazuki”. Od ponad 1000 lat sake było produkowane z ryżu rosnącego w regionie Nara na wschodzie Japonii, po czym fermentowane za pomocą specjalnej odmiany drożdży „Koji”.
Choya Sake – japońska tradycja
Japonia to kraj, w którym tradycja odgrywa niesamowicie ważną rolę. Objawia się to w każdej dziedzinie życia Japończyków. Mieszkańcy tego oryginalnego kraju cenią sobie kulturę pracy, tradycję parzenia herbaty czy zakładania kimon. Również w stosunku do produkowania alkoholu stosowane są pewne reguły i zasady ustanowione przez wieloletnią tradycję.
Sake to wino ryżowe. Produkuje się je od ponad 1000 lat ze specjalnej odmiany ryżu, która rośnie w regionie Nara we Wschodniej części Japonii. Sam proces polega na fermentacji ziaren zaszczepionych kulturą pleśni Aspergillus Oryzae, zwaną również drożdżami Koji.
Choya Sake – orientalna podróż
Choya to marka, która w Osace w 1914 roku rozpoczęła produkcję Umeshu, czyli tradycyjnego, japońskiego likieru produkowanego ze śliwki ume. Owoce namacza się w spirytusie z cukrem, z czego powstaje aromatyczny, słodki trunek. Choya zasłynęła ze swojego umeshu, stawiając sobie za cel produkowanie najlepszego śliwkowego likieru na świecie. Z czasem firma zajęła się produkcją sake, które zyskało niezwykłą sławę i szacunek.
Choya Sake – słodycz Japonii
Choya Sake to słodkie wino ryżowe o woltażu 15% i pięknym, jasnym, słomkowym kolorze. Produkowane z ryżu, który nie jest modyfikowany genetycznie. Wspaniały, słodkawy trunek, który zwykle podaję się na ciepło. Optymalna temperatura podania to 38-40 stopni Celsjusza. Alkohol ten podaje się w specjalnych naczynkach zwanych sakazuki, które wykonane są z porcelany. Tak podana sake sprawi, że choć na chwilę pijący może się przenieść do odległej i tajemniczej Japonii.
Choya Sake to trunek idealny na każdą okazję. Z pewnością świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań kuchni azjatyckiej. Równie dobrze będzie smakować solo. To idealny alkohol na celebrowanie ważnej daty czy ważnej okazji. Będzie również idealnym prezentem dla osoby zafascynowanej japońską kulturą. Jako upominek będzie także odpowiednia dla kogoś, kto jeszcze nigdy wcześniej nie spotkał się z sake. Każdy choć raz w życiu chciałby spróbować tego trunku, a z pewnością pierwszy raz nie będzie ostatni.
Informacje o produkcie
- Producent
- CHOYA
- Zawartość alkoholu
- 15%
- Pojemność
- 0,75L
- Kraj
- Japonia
- Typ produktu
- SAKE
Indeks: CHOYA006S
Marka: HOKKAN SAKE BREWING