- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
Wytrawna sake dla prawdziwych twardzieli
DEWAZAKURA IZUMI JUDAN GINJO SAKE. Trunek ten można określić zaledwie w dwóch słowach-wytrawne i ostre. To alkohol dla osób, które lubują się w alkoholach wytrawnych. DEWAZAKURA IZUMI JUDAN GINJO SAKE cechuje się zbiorem aromatów kwiatowych, ryżowych i jagodowych. Doskonale pasuje do dań kuchni japońskiej, takich jak nigri, uni, ostrug i do sashimi. Jest to sake wyjątkowa, pełna aromatów, która zostawia po sobie mocny akcent na podniebieniu. DEWAZAKURA IZUMI JUDAN GINJO SAKE warto podawać odpowiednio schłodzone, w kieliszkach do białego wina, które podkreślają aromat alkoholu oraz jego doskonale zdefiniowaną strukturę. Co więcej, alkohol ten doskonale nadaje się jako baza czy też dodatek do saketini.
Alkohol jedyny w swoim rodzaju
Sake DEWAZAKURA IZUMI JUDAN GINJO to trunek, który przemówi do osób lubiących martini. Wyczujemy w niej chrupiącą gruszkę, jagody, nuty melona i jałowiec. Połączenie tych nut smakowych i mocnego alkoholu sprawia, że kosztowanie go to prawdziwa przyjemność, a jego smaku nie da się zapomnieć!
Japoński napój alkoholowy
Japonia to kraj, który to kojarzymy właśnie z sake. Jest to japoński napój alkoholowy, który produkuje się ze sfermentowanego ryżu. W Europie i większości krajów poza Japonią słowo SAKE oznacza trunek niskoprocentowy, który mieści się w przedziale od 13 do 17 procent alkoholu, który wytwarza się z ryżu skażonego wcześniej grzybem Aspargillus Oryzae. W krajach anglosaskich sake bardzo często nazywana jest winem ryżowym, a w Polsce króluje błędne przekonanie, że jest to japońska wódka. Nic bardziej mylnego. Sama sake nie jest destylatem jak np. whisky czy wódka. Jest to napój alkoholowy produkowany bez procesu destylacji. Wytwarza się je w sposób podobny do warzenia piwa z wykorzystaniem drożdży. Sake nie jest zatem ani wódką, ani winem czy też piwem.
Informacje o produkcie
- Producent
- DEWAZAKURA SHUZOJO
- Zawartość alkoholu
- 17%
- Pojemność
- 0,72L
- Kraj
- Japonia
- Typ produktu
- SAKE
- Rodzaj
- Ginjo Sake