- Obecnie brak na stanie
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
HAKUTSURU SUPERIOR JUNMAI GINJO SAKE 0,3L 14,5%
Sake na ciepło i na zimno
HAKUTSURU SUPERIOR JUNMAI GINJO SAKE. Delikatne i wytrawne sake o aromacie pełnym kwiatów, która jest wytwarzana metodą tradycyjną z najlepszych odmian ryżu oraz słynnej wody źródlanej Miyamizu z Nishinomiyi. W smaku niezwykle jedwabista i doskonale wyważona. Idealnie sprawdza się do dań kuchni japońskiej, do potraw słonych na bazie sosu sojowego, do opiekanych warzyw, małży, sashimi czy yakitori. Można podawać ją schłodzoną lub też w temperaturze pokojowej, to, w jaki sposób będziemy delektować się smakiem HAKUTSURU SUPERIOR JUNMAI GINJO SAKE zależy wyłącznie od naszych upodobań.
Tradycja i zaangażowanie na miarę sukcesu
Japonia to miejsce, w którym tradycja odgrywa jedną z najważniejszych ról. Objawia się to dosłownie w każdej z dziedzin życia Japończyków, cenią sobie oni kulturę pracy, tradycję parzenia herbaty czy też zakładania kimona. Pewnego rodzaju reguły stosowane są tam także w kontekście produkowania alkoholu. Odbywa się to bowiem w sposób bardzo tradycyjny. Sake to wino ryżowe, choć Japończycy nazywają je napojem alkoholowym wytwarzanym z ryżu. Produkuje się je od ponad 1000 lat ze specjalnie do tego przeznaczonej odmiany ryżu, która to rośnie w regionie Nara we wschodniej części Japonii. Sam proces tworzenia sake polega na fermentacji ziaren ryżowych, które dodatkowo poddane zostają zaszczepieniu kulturą pleśni o nazwie Aspergillus Oryzae.
Historia sprzed tysięcy lat
Ryż, z którego wytwarza się sake jest uprawiany w Chinach już od ponad 7000 lat i od dawna ma swoje zastosowanie w produkcji alkoholu. Główną cechą azjatyckiego browarnictwa jest wykorzystanie formy grzyba, czyli pleśni, zamiast słodu, by otrzymać zacier. To właśnie Chiny są niewątpliwie miejscem powstania sake, jak i również całej metodyki związanej z jej produkcją. Japońskie sake swoją historią sięga aż 2 tysięcy lat, podczas których Japończycy stale doskonalili technikę warzenia tego znamiennego trunku. Historycznie, sake miało bardzo bliski związek z rolnictwem i rytuałami Shinto. Napój ten bowiem ofiarowywano Bogom wraz z produktami i żywnością, składając im w ten sposób ofiarę.
Informacje o produkcie
- Producent
- HAKUTSURU SAKE BREWING
- Zawartość alkoholu
- 14,5%
- Pojemność
- 0,3L
- Kraj
- Japonia
- Typ produktu
- SAKE
- Rodzaj
- Junmai ginjo Sake