- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
Sake „młodzieżowe" nie tylko dla młodzieży
DEWAZAKURA DEWANOSATO JUNMAI SAKE. Alkohol ten często określany jest jako sake młodzieżowe o idealnym balansie między umami a kwasowością. DEWAZAKURA DEWANOSATO JUNMAI SAKE jest ważone przy użyciu ryżu o nazwie Yamagata. W jej smaku można wyczuć z powodzeniem zielone jabłko, przyprawy o miękkim i bogatym charakterze, jak i niespotykanej w tego typu alkoholach równowadze. Sake Junmai doskonale smakuje podawane na ciepło, ale można je pić także na zimno. To, w jaki sposób będzie spożywane zależy od preferencji osoby raczącej się tym smacznym trunkiem.
Lekki i pełen aromatycznych przypraw
DEWAZAKURA DEWANOSATO JUNMAI SAKE to ostre, klarowne i pełne smaku sake. Niesie w sobie młodzieńczy, wytrawny styl pachnący umami. Świerze i zielone jabłka oraz przyprawy, które aromatycznie dodają temu trunkowi pełni sprawiają, że jej smak jest bogaty, miękko rozlewa się w ustach i posiada doskonałą, smaczną równowagę. Dewanasato, słowo, które kryje się w nazwie tego alkoholu oznacza oryginalny ryż Yamagata, który to został wyprodukowany w celu uzyskania najlepszej jakości Junmai Sakamai. To trunek dla osób lubujących się w świeżości alkoholu, wyraźnym, aczkolwiek delikatnym smaku trunku doprawionym nutą owoców i przypraw.
Alkohol jedyny w swoim rodzaju
Sake od dawien dawna mylnie nazywane jest winem czy też japońską wódką. W rzeczywistości jest to napój powstały w procesie fermentacji ryżu z użyciem specjalnej odmiany drożdży. Jego produkcja przypomina zatem wiele bardziej wytwarzanie piwa niż innego rodzaju alkoholu. Co istotne, podczas produkcji sake nie wykorzystuje się przy tym procesu destylacji, jak to ma miejsce w procesie tworzenia wódki czy whisky. To alkohol, którego produkcja polega na wielu ważnych etapach, gdzie żadnego z nich nie można absolutnie pominąć. Dlatego też sake produkują osoby doświadczone i posiadające na ten temat ogromną wiedzę.
Informacje o produkcie
- Producent
- DEWAZAKURA SHUZOJO
- Zawartość alkoholu
- 15%
- Pojemność
- 0,72L
- Kraj
- Japonia
- Typ produktu
- SAKE
- Rodzaj
- Junmai Sake
Indeks: GOLD001
Marka: IMAYO TSUKASA