- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
W wersji na ciepło i na zimno
DAIGINJO TAIOH SAKE. Chociaż sake to napój przesiąknięty starożytną, japońską tradycją i historią, jest to kategoria alkoholu, która nie zawsze jest zrozumiała poza granicami Japonii. Na szczęście jakość, kunszt i smak tego alkoholu są uniwersalne, a Akashi Tai, twórca DAIGINJO TAIOH SAKE stawia to wszystko na czele swojej produkcji, wytwarzając wyważone, eleganckie, aczkolwiek pełne charakteru sake. DAIGINJO TAIOH SAKE jest trunkiem, który można z powodzeniem kosztować zarówno w wersji podgrzanej, jak i schłodzonej. Różne temperatury podania zapewniają wieloraką gamę smaków tego samego trunku, bowiem w zależności od nich, wydobywa się z niego inny rodzaj aromatów, co sprawia, że jest to alkohol wyjątkowy.
Trunek klasy Premium
DAIGINJO TAIOH SAKE to jedno z najbardziej znanych sake Akashi-Tai. Łączy w sobie bowiem słodycz ziaren ryżu Yamadanishiki z mocnym i owocowym aromatem, co sprawia, że DAIGINJO TAIOH SAKE smakuje elegancko i aromatycznie. Kosztując sake DAIGINJO TAIOH SAKE wyczujemy w niej subtelne nuty miodu i białych, wiosennych kwiatów. Ten tym sake jest owocowo — kwiatowy, z delikatnymi aromatami soczystych gruszek i nutami anyżu, które to towarzyszą jego wytrawnemu finiszowi. DAIGINJO TAIOH SAKE posiada wyśmienity smak, aromat i niewątpliwie przepiękny wygląd. Jest to trunek z klasy super Premium, bez wątpienia godny skosztowania.
Szlachetność i niepowtarzany aromat
Jasno-słomkowy odcień DAIGINJO TAIOH SAKE nadaje mu wielkiej szlachetności. W smaku urzecze nas skórką kwaśnego jabłka, słonością wodorostów, zalewą z owoców liczi oraz anyżem. To nietypowe połączenie najlepszej jakości, aromatycznych produktów sprawia, że alkohol ten jest niebywale specyficzny, czarujący i doskonały. Unoszący się, docierający do nozdrzy aromat miodu lipowego, papierówek i kminku połączonego ze skórką grejpfruta sprawia, że nie da się go pomylić z żadnym innym rodzajem sake. Co do samego finiszu, jest on wytrawny i długi. Nuta słonego karmelu i gotowanych jabłek delikatnie miesza się z odrobiną aromatu drożdży. DAIGINJO TAIOH SAKE najlepiej podawać w temperaturach od 6 do 13 stopni Celsjusza.
Informacje o produkcie
- Producent
- TAMURA SHUZOJO
- Zawartość alkoholu
- 16%
- Pojemność
- 0,72L
- Kraj
- Japonia
- Typ produktu
- SAKE
- Rodzaj
- Daiginjo Sake