- Obecnie brak na stanie
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
Alkohol dla spragnionych nowych smaków
TAMURA JUNMAI GINJO KASEN SAKE. Wysokiej jakości nihonshu o delikatnym smaku, które doskonale podkreśla walory spożywanych potraw. Jest ono także niezwykle delikatne i subtelne, doskonale podkreślające umami. Dzięki eksplozji świeżych kwiatów wybuchających zapachem od razu po otwarciu jest również orzeźwiające. Jej walory dopełniają aromaty kwiatu brzoskwini, cytryny Meyer, skórki cytrusowej i jabłka. Na podniebieniu rozlewa się aromatycznie, podobnie jak białe wino. Jest również tak samo rześkie, jak białe wino typu Sauvignon Blanc w upalny dzień.
Wyważony smak i niesamowity aromat
TAMURA JUNMAI GINJO KASEN SAKE to alkohol wyjątkowy, pełen tradycji. Pochodzący z kraju Kwitnącej Wiśni, doskonale wyważony, nadaje się zarówno na uroczystą kolację, jak i do domowego barku czy też na prezent. Produkcja sake przypomina produkcję piwa z dodatkiem drożdży, jest to jednak o wiele bardziej skomplikowany proces. Wymaga on wiele czasu i doskonałej wiedzy na temat tworzenia tego alkoholu. Proces fermentacji, podobnie jak w przypadku wina, trwa bardzo długo.
Tradycja Kraju Kwitnącej Wiśni
Japońskie sake, nazywane często „wódką ryżową" absolutnie nią nie jest. To napój alkoholowy wytwarzany z fermentowanego ryżu, a więc bliżej mu do wina ryżowego, niż do wódki. Podstawowym elementem podczas procesu wytwarzania sake jest grzyb o nazwie Koji. To rodzaj pleśni, która wchodzi w reakcję z roztworem. Ryż układa się na stołach, a następnie posypuje pleśnią, aby zaszedł proces jego fermentacji. Sake to dość mocny alkohol, ponieważ zawiera od 13 do 17 procent alkoholu. Powstało ono około 300 r.p.n.e., kiedy to do Japonii dotarła z Chin uprawa ryżu.
Informacje o produkcie
- Producent
- TAMURA SHUZOJO
- Zawartość alkoholu
- 16%
- Pojemność
- 0,72L
- Kraj
- Japonia
- Typ produktu
- SAKE
- Rodzaj
- Junmai ginjo Sake