- Obecnie brak na stanie

MASSERIA DOPPIO PASSO CUVEE ’16 ROSSO. Blisko sto lat tradycji, praca trzech pokoleń, pasja, talent i kreatywność. Win pochodzących z Apulii jest wiele. Niektóre z nich zapisują się na długo w pamięci smakoszy. Wytrawne czerwone Masseria Doppio Passo Cuvee ma szansę przypaść do gustu osobom, które szukają wina eleganckiego, krągłego.
Czerwony wytrawny trunek w nosie objawia się owocowo, szczególnie owocami jagodowymi. W smaku zbalansowane, długo finiszuje na podniebieniu. Wydaje się stworzone do łączenia z wyrazistymi w smaku potrawami. Szczególnie pasuje do dań mięsnych, zarówno z mięs gotowanych, jak i pieczonych, z dodatkami aromatycznych ziół i sosów. Świetnie sprawdzi się również jako trunek towarzyszący w czasie przyjęcia ze szwedzkim bufetem. Komponuje się z dojrzewającymi serami i wędlinami, wytrawnymi przystawkami. Możesz wykorzystać je także jako aperitif przed proszoną kolacją.
Osoby, które wspólny posiłek traktują jako czas smakowych i estetycznych doznań, z pewnością docenią piękną prezencję Masseria Doppio Passo Cuvee. Średniogłęboka czerwień urozmaicona fioletowymi refleksami wspaniale wygląda w kieliszkach.
Niebanalna jest też etykieta, która w niczym nie przypomina tradycyjnych nalepek na butelki. Okrągły papierowy fragment z nazwą domu i rocznikiem wina otacza absolutnie niezwykła ażurowa wycinanka, która nadaje z pozoru zwykłej butelce eleganckiego, niepowtarzalnego stylu. Szyjka butelki i korek są zalakowane w kolorze korespondującym z etykietą. Taka oprawa już w pierwszej chwili nasuwa myśl o tym, jakim eleganckim prezentem będzie czerwone wytrawne Masseria Doppio Passo.
Osoby, które lubią wino, ale być może nie znają wszystkich niuansów i enologicznych oznaczeń może zainteresować tajemnicze słówko Cuvée. To ni mniej ni więcej tylko termin świadczący o tym, że wino jest mieszanką szczepów. Niekiedy poza umieszczeniem tego określenia nie mamy dodatkowych informacji o poszczególnych składnikach i gatunkach winorośli.
Tym razem wiemy, że to połączenie owoców dwóch szczepów, primitivo oraz negroamaro, pozwoliło osiągnąć aromatyczne, bogate w smaku wino.
Opis
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
check_circle
check_circle