TOMINTOUL PEATY WHISKY. Większość whisky produkowana przy użyciu słodu jęczmiennego, suszonego z użyciem dymu torfowego, pochodzi ze Szkockich wysp. Region Speyside, na obszarze którego znajduje się destylarnia Tomintoul, słynie raczej z destylatów o słodkim owocowo miodowym charakterze. W przypadku tej destylarni charakter regionu odzwierciedla każda kropla, jednak co roku przez okres około 2 tygodni produkowany jest silnie dymny alkohol 55 PPM. Tomintoul Peaty Tang powstaje z połączenia 4-5 letnich torfowych destylatów z 8 letnią nie torfową whisky, zapewniając nam dymną lecz zrównoważoną kompozycje. Kolor: szczero złoty. Zapach: zbalansowana dymność z kwiatowymi nutami. Smak: delikatnie torfowy ze słodowym cieniem. Finisz: dymno torfowy z lekką słodyczą.
KAVALAN KING CAR WHISKY to najbardziej aromatyczna spośród całej oferty destylarni. Niefiltrowana na zimno, moc podwyższona do 46% oraz kompozycja różnych beczek sprawiły, że whisky posiada bardzo szeroką paletę aromatów, od papai, banana, jabłka, daktyli, poprzez nuty kwiatowe, na miodzie i wanilii kończąc.
J.A. BACZEWSKI WHISKY. Trunek ten powstaje w wyniku kupażowania różnych rodzajów whisky, destylowanych ze słodu jęczmiennego i ziaren innych zbóż. Dojrzewa w dębowych beczkach dzięki czemu charakteryzuje się bursztynowym kolorem i lekko słodkawym smakiem oraz subtelnym aromatem.