TOMINTOUL PEATY WHISKY. Większość whisky produkowana przy użyciu słodu jęczmiennego, suszonego z użyciem dymu torfowego, pochodzi ze Szkockich wysp. Region Speyside, na obszarze którego znajduje się destylarnia Tomintoul, słynie raczej z destylatów o słodkim owocowo miodowym charakterze. W przypadku tej destylarni charakter regionu odzwierciedla każda kropla, jednak co roku przez okres około 2 tygodni produkowany jest silnie dymny alkohol 55 PPM. Tomintoul Peaty Tang powstaje z połączenia 4-5 letnich torfowych destylatów z 8 letnią nie torfową whisky, zapewniając nam dymną lecz zrównoważoną kompozycje. Kolor: szczero złoty. Zapach: zbalansowana dymność z kwiatowymi nutami. Smak: delikatnie torfowy ze słodowym cieniem. Finisz: dymno torfowy z lekką słodyczą.
GRANT'S WHISKY 12YO to idealna mieszanka starannie wyselekcjonowanych whisky słodowych i zbożowych. GRANT'S WHISKY 12 YO w ostatnim procesie produkcji zostaje poddana kilkumiesięcznemu leżakowaniu w typowych beczkach po Bourbonie. Trunek ten posiada wyjątkowo wyrafinowany charakter oraz niezwykle bogaty smak.