CAOL ILA 18YO WHISKY to whisky, którą wedle polskich standardów możemy określić jako w pełni dojrzałą. Z niemal dwiema dekadami za pasem każda z butelek cieszy się sławą smaku kompletnego i nasyconego. Udział hogsheadowych beczek po bourbonie przekłada się na woń kremu połączonego z nutami paleniska oraz gęstej wilgoci rosy osiadłej na świeżych ziołach. W smaku wychwytujemy dębinę, kłęby dymu a także oczywiste tropy morskie i torfowe z lekką słodyczą. Końcówka utrzyma się przez spory czas zachwycając polną zielenią torfowiska i kwaskowatością.
JOHNNIE WALKER SWING. Nazwa tej whisky pochodzi od kołyszącej się butelki. Wiek destylatów użytych do tego blendu to minimum 12 lat i nie więcej niż 15. Aromat sherry połączony z owocową słodyczą łączy się ze świeżymi pomarańczami i jabłkami. W smaku lekko owocowa. Koniec średnio długi z nutami dymu oraz dębiny.
JAMESON BLACK BARREL. Whisky ta leżakuje w specjalnych spalonych beczkach i jest to przez wybór, a nie przez konieczność. Czas dojrzewania w tych beczkach nadaje whisky wzmożone nuty słodyczy wanilii i karmelu, a także posmak tostów z drewna, owoców i ciepłej przyprawy. Jameson Black Barrel ujawnia niezliczone bogactwo i złożoność. Potrójnie destylowana,...