BALVENIE 21YO PORT WOOD WHISKY. Tutaj mamy flagowy singiel whisky Port Wood z serii single malt. Ta 21-letnia ekspresja, małżeństwo rzadkich Balvenie, została efektownie wykończona w 30-letnich rurach portowych. Ta whisky, pierwotnie wydana w 1996 roku, jest prawdziwą klasą mistrzowską, butelkowaną na poziomie 47,6%. W zapachu wyczuwalna biała brzoskwinia i słaby kłąb dymu. Smak jest zaskakująco delikatny. Obfituje, ale dobrze. Jej wysublimowane usta niosą, po mistrzowsku: czerwone owoce, rodzynki, brzeg białych winogron i bardzo kwiatowy miód. Na finiszu kakao, lekko gorzki posmak.
ABERLOUR A'BUNADH to whisky powstała na cześć Jamesa Fleminga, który był założycielem destylarni Aberlour w 1879 roku. Po dziś dzień produkowana jest według XIX wiecznej receptury, butelka inspirowana tradycyjnym kształtem butelek na mikstury miejscowych aptekarzy. ABERLOUR A'BUNADH leżakuje w beczkach po hiszpańskim Sherry przez okres od 9 do 15 lat, a...
JAMESON BLACK BARREL. Whisky ta leżakuje w specjalnych spalonych beczkach i jest to przez wybór, a nie przez konieczność. Czas dojrzewania w tych beczkach nadaje whisky wzmożone nuty słodyczy wanilii i karmelu, a także posmak tostów z drewna, owoców i ciepłej przyprawy. Jameson Black Barrel ujawnia niezliczone bogactwo i złożoność. Potrójnie destylowana,...