- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY - Alkohol doskonały
KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY. Ta whisky to typ pure malt. Dojrzewa ona od 4 do 8 lat w najlepszych japońskich beczkach z dębu Mizunara. Beczki te wykonuje się z bardzo dużą precyzją ze względu na niezmiernie delikatne usłojenie dębu, jak i jego ogólną charakterystykę. Co ciekawe, beczki te to jedne z najrzadszych i najbardziej pożądanych na całym świecie. KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY nie jest rozcieńczana, a zawartość alkoholu wynosi w niej około 53%. Pomimo dużej zawartości alkoholu whisky ta jest gładka i złożona. Charakteryzuje się ona jedwabistym słodem i posmakiem gorzkiej czekolady, co doskonale równoważy jej owocowy aromat.
Mizunara wyjątkowym rodzajem dębu
Dąd Mizunara to wyjątkowy rodzaj drewna. Posiada on unikalny, słodko - korzenny profil smakowy. Aromaty, które powstają poprzez leżakowanie w tym dębie to kara (jest to rodzaj orientalnego kadzidła), jak i drzewo sandałowe oraz kokos. Co więcej, badania naukowe wykazały, że whisky dojrzewająca Mizunara zawiera więcej laktonów niż whisky dojrzewająca np. w dębie europejskim. Aby KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY nabrała odpowiedniego smaku i dojrzała do doskonałej jakości alkoholu, musi ona leżakować w dębie Mizunara o wiele dłużej niż w innego rodzaju dębach. Proces leżakowania trwa co najmniej kilka lat, by whisky nabrała swoich wyjątkowych walorów smakowych. Nie mniej jednak leżakowanie w dębie Mizunara to odpowiednik wielkiej klasy i unikatowości powstałego w nim alkoholu.
KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY - Trzy miesiące przez ocean
Kaiyo, wchodzące w skład nazwy KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY w języku japońskim oznacza „Ocean". Od wieków bowiem wiadomo, że połączenie słonego, oceanicznego powietrza i dalekiej podróży morskiej wzbogaca smak whiskey. Aby tego charakteru nabrać, KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY rozpoczyna swoją podróż z Japonii do Europy morską przeprawą, która trwa około 3 miesięcy. To właśnie w taki sposób powstaje niepowtarzalne połączenie między spirytusem a beczkami dębu Mizunara, co daje niesamowite i wykwintne połączenie niepowtarzalnej KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY.
Informacje o produkcie
- Producent
- KAIYO LTD.
- Zawartość alkoholu
- 53%
- Pojemność
- 0,7L
- Kraj
- Japonia
- Typ produktu
- WHISKY
- Rodzaj
- Pure Malt Whisky
Indeks: JOUR005
Marka: HUNTER LAING & COMPANY LTD
SCARABUS 10YO ISLAY SINGLE MALT WHISKY 0,7L 46%
Indeks: AKASH001
Marka: AKASHI
AKASHI JAPANESE MEISEI BLENDED WHISKY 0,5L 40%
Indeks: KAV002
Marka: KALAVAN