- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
MEZCAL SAN COSME OAXACA MEXICO – to jeden z tradycyjnych meksykańskich alkoholi. Mezcal jest narodowym napojem Meksyku i zazwyczaj jest wytwarzany z niebieskiej agawy lub mieszanek, jego najważniejszą częścią jest właśnie ten produkt. Agawa to rodzaj znanej rośliny pochodzącej z Meksyku. Ta szczególna odmiana nazywana jest „niebieską” agawą ze względu na jej intensywną niebiesko-zieloną barwę (co pojawia się, ponieważ kolor pochłania światło UV). W czym tkwi jego fenomen? Odpowiadamy!
Meksykański mezcal
Orzeźwiający i mocny mezcal z Meksyku, z nutą drzewnej złożoności. Wysokiej jakości, świeżo tłoczony mezcal z Oaxaca to wyśmienity spirytus z agawy, dostępny w wielu doskonałych gatunkach. Nie jest przechowywany w beczkach, butelkowany jest natychmiast po filtracji. Rezultatem jest gładki, jasny, mocny mezcal ze stanu Oaxaca. W smaku wytrawny, z nutą drzewności. Ale nie tylko mezcal jako alkohol jest ważny, to także część kultury meksykańskiej. Widzimy, że mezcal stał się częścią tożsamości narodowej ze wszystkimi jej symbolami: flagą narodową i pejzażami, muzyką, literaturą... możesz osobiście zasmakować meksykańskiej tradycji! Aby w pełni wykorzystać jego wysoką wartość odżywczą, należy go spożywać z umiarem, ale mezcal to nie tylko pyszny, ale także jeden z najlepszych substytutów tequili.
Mezcal – co to jest?
Mezcal to rodzaj destylowanego napoju alkoholowego wytwarzanego z agawy. Jest znany jako mezcal de Oaxaca w Meksyku, to mniej popularny brat tequili. Słowo „mezcal” pochodzi z języka azteckiego, oznacza „gotowaną agawę”. Został on po raz pierwszy wyprodukowany przez rdzennych mieszkańców środkowego Meksyku w XIV wieku. Mezcal jest zrobiony z reguły z mieszanek agawy, które są gotowane i fermentowane w dużych dołach zwanych adobes. Proces gotowania może trwać od 6 do 24 godzin w zależności od rodzaju przygotowywanego mezcalu. Mezcal można jednak tworzyć z różnych rodzajów agaw, z których każda ma swoje własne cechy smakowe i nazwy.
Informacje o produkcie
- Producent
- SAN COSME DISTILLERY
- Zawartość alkoholu
- 40%
- Pojemność
- 0,7L
- Kraj
- Meksyk
- Typ produktu
- TEQUILA
- Rodzaj
- Mezcal 100% Agave
Indeks: MUCHA001
Marka: MUCHA LIGA PREMIUM TEQUILA