- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
ABSINTH 66 – tworzony za pomocą rzemieślniczych technik
ABSINTH 66 ABSYNT jest pierwszym absyntem w ofercie polskiej marki alkoholowej Nisskosher. Marka Nisskosher powstała w 1990, a jej specjalnością jest produkcja najwyższej jakości wódek na podstawie receptur tworzonych jeszcze na szlacheckich dworach. W czasach szlachciców absynt traktowany był jako środek leczniczy na wiele dolegliwości, jednak z powodu nadużywania go, produkcja została na jakiś czas zakazana. Do dziś gorzelnia Nisskosher wykorzystuje tradycyjne i rzemieślnicze metody produkcji, dzięki którym tworzone przez nią trunki wyróżniają się niepowtarzalnym charakterem. Absinth 66 tak samo, jak i pozostałe wódki z portfolio marki były wielokrotnie doceniane przez krytyków na międzynarodowych konkursach gorzelniczych.
ABSINTH 66 – zielona wróżka o magicznych właściwościach
Absinth 66 to wyciąg starannie wyselekcjonowanych ziół, m.in.: piołunu, kopru włoskiego, anyżu, kolendry i melisy. Zarówno smak, jak i aromat zadziwiają przyjemną słodyczą z nutą odświeżających ziół. Jaskrawo-zielona barwa trunku sprawiła, że potocznie zaczęto nazywać absynt „zieloną wróżką”. Absinth 66 Absynt zyskał swoją nazwę dzięki zawartości 66 % alkoholu. Pomimo dużej zawartości alkoholu słodkie aromaty absyntu sprawiają, że jest to bardzo pijalny trunek.
ABSINTH 66 – cukier, ogień i woda
Absinth 66 najlepiej będzie poddać klasycznej degustacji z cukrem, ogniem i wodą. Kostkę cukru połóż na łyżeczkę, nalej na nią absynt, a następnie podpal. Gdy cukier się rozpuści i nieco skarmelizuje dodaj go do szklaneczki z wodą mineralną. Wymieszaj całość dokładnie i ciesz się magią zaklętą w płynie. Znane są również koktajle na bazie absyntu, które zachęcają odważnych smakoszy. Absinth 66 wyróżnia się ciekawym stylem. Zaokrąglona butelka z jasnego szkła ozdobiona jest metalową „etykietą” inspirowaną wyglądem metalowych tabliczek z USA. Butelka zamykana jest naturalnym korkiem z dużą szklaną kulą do trzymania. Zamknięcie naturalnym korkiem wskazuje na fakt, że Absinth 66 jest trunkiem klasy premium.
Informacje o produkcie
- Producent
- NISSKOSHER
- Zawartość alkoholu
- 66%
- Pojemność
- 0,5L
- Kraj
- Polska
- Typ produktu
- ABSYNT