

ABSINTH MR. JEKYLL ABSYNT. Trunek pochodzący z Niemiec, który butelkuje się z mocą 55% alkoholu. Absynt jest alkoholem specyficznym, o bardzo złożonym składzie, który nie zmienia się od lat. Podstawą tworzenia absyntu jest koper włoski i anyż. Poza tym mieści się w nim również mieszanka wielu ziół i korzeni, które nadają mu specyficznego smaku. Absynt jest alkoholem o nietypowej, zielonej barwie, a wpływa na nią chlorofil, który znajduje się w tkankach roślin zawartych w trunku. ABSINTH MR. JEKYLL ABSYNT nosi w sobie zapach anyżu, piołunu i kopru włoskiego, a kompozycja ta miesza się z nutami aromatycznego likieru. Smak ABSINTH MR. JEKYLL ABSYNT jest niebywale pełny i intensywny. Kosztując trunek wyczujemy w nim specyficzny posmak anyżu, piołunu, ale również kolendry i mało znanego hyżopu lekarskiego. Absynt ten finiszuje długo, utrzymując swoje aromaty na podniebieniu, a przepełnia je posmak piołunu, tataraku, kopru włoskiego i anyżu.
Choć na pierwszy rzut oka wydawać by się mogło, że ABSINTH MR. JEKYLL ABSYNT składa się z bardzo aromatycznych, różnych od siebie ziół i korzeni, które najczęściej uchodzą jedynie za dodatek do różnego rodzaju drinków czy też innych, aromatycznych trunków alkoholowych i bezalkoholowych, możemy być pewni, że połączenie aromatów ABSINTH MR. JEKYLL ABSYNT jest absolutnie doskonałe. Jego wyważone, doskonałe połączenie składników w odpowiednich proporcjach czyni z trunku mieszankę bezapelacyjnie smaczną, lekko słodką, lekko goryczkową i ziołową. ABSINTH MR. JEKYLL ABSYNT jest alkoholem przeznaczonym dla osób o wysublimowanych gustach smakowych, nie mniej jednak to trunek, który zasługuje na miano doskonałego, jedynego w swoim rodzaju alkoholu.
Opis
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
check_circle
check_circle