- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
Wytwarzane z trzech szczepów winogron
THE PALE ROSE BY SACHA LICHINE. To wino wykonane z winogron z regionu Vin de Pays Du Var w Prowansji jest klasycznym, śródziemnomorskim różowym winem o wspaniałym zapachu i aromacie. To klasyczna mieszanka Grenache, Cinsault i Syrah, pochodzących z obszaru znanego z wielkiej wartości. Wino to jest cudownie wytrawne, orzeźwiające, pełne soczystych, jasnych, czerwonych owoców i o czystym, rześkim finiszu. Nadaje się idealnie jako aperitif lub też do dań rybnych. Grenache, Cinsault i Syrah to winogrona uprawiane w regionie Var w Prowancji, w pobliżu Morza Śródziemnego. Trzy odmiany tych soczystych owoców połączono w niezwykle elegancką i aromatyczną mieszankę o delikatnych walorach smakowych i pięknym kolorze.
Różowe wino dla ducha i zdrowia
THE PALE ROSE BY SACHA LICHINE posiada delikatny, różowy kolor i aromaty truskawki, białej wiśni, brzoskwini, maliny, limonki, białych kwiatów oraz moreli i ciasta. W ustach rozpływa się bardzo lekko i świeżo, a połączenie słodkich, letnich owoców z nutą kwiatów sprawia, że jego smaku nie da się zapomnieć. THE PALE ROSE BY SACHA LICHINE dostarcza wiele składników mineralnych takich jak potas, magnez i wapń. Nie mniej jednak jego największą zaletą jest posiadanie dużej ilości przeciwutleniaczy, które to m.in. zmniejszają agregację płytek krwi oraz obniżają poziom złego cholesterolu, zapobiegając tym samym zawałom serca, udarom mózgu czy też miażdżycy.
Docenione przez koneserów smaku
Wino różowe, choć najmniej popularne, niesie ze sobą wiele dobroczynnych właściwości. Najczęściej do jego wytwarzania wykorzystuje się metodę polegającą na rozgniataniu owoców z wyselekcjonowanych szczepów czerwonych winogron i wystawianiu ich następnie na działanie ciepła. Następnie moszcz odcedza się i odciska, pozostawiając go do procesu dalszej fermentacji. To zupełnie podobnie jak podczas wytwarzania wina białego. W efekcie tych działań, do napoju przenika mniej barwników, których to źródłem są skórki winogron, dlatego też nabiera ono swojego specyficznego, różowego koloru.
Informacje o produkcie
- Producent
- THE PALE
- Region
- Prowansja
- Pojemność
- 0,75L
- Kraj
- Francja
- Typ produktu
- WINO
- Rodzaj
- Wino Różowe Wytrawne