- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
Suszone owoce i świeża, esencjonalna kawa
ELEGANTE MEDIUM SHERRY AMONTILLADO. Czerwone wino półwytrawne o pięknej, jasno-rubinowej barwie, które rozpływa się w ustach miękko i aksamitnie. To trunek pochodzący z Hiszpanii, który produkowany jest z winogron odmiany Pedro Ximenez i Palomino Fino. Swoim zapachem przywodzi na myśl lekko maślane, świeże tosty i delikatną, esencjonalną, ciepłą jeszcze kawę, natomiast w smaku wyczuć w nim można garść suszonych owoców, które nadają mu specyficznego aromatu wędzonych śliwek. ELEGANTE MEDIUM SHERRY AMONTILLADO to wino wzmacniane, idealnie pasujące do każdego rodzaju pleśniowych serów. Ich intensywny aromat w połączeniu z lekką nutą kawy i suszonych owoców sprawia, że smaki te doskonale się przenikają, tworząc niesamowite wrażenia podczas degustacji.
Wyjątkowy proces tworzenia
ELEGANTE MEDIUM SHERRY AMONTILLADO to wino wywodzące się z Andaluzji umiejscowionej w słonecznej Hiszpanii. Tam właśnie dojrzewają najdorodniejsze winogrona, z których produkuje się ten wyśmienity rodzaj wina. Sam proces produkcji win Sherry odbywa się w beczkach otwartych, a nie tak, jak w przypadku większości tego rodzaju trunków, w beczkach zamkniętych. Natomiast termin „wzmocnione" oznacza, że do wina dolewa się pod koniec jego wytwarzania najlepszej jakości brandy, która dodaje trunkowi charakteru i mocy. Podczas produkcji Sherry, do jego przechowywania wykorzystuje się wielkie, aż sześciusetlitrowe beczki. Tam wino pracuje, wytwarzając na swojej powierzchni warstwę drożdży. Kolejnym etapem jest umieszczenie wina w beczkach o nazwie solera. Dojrzewając w nich przez okres 3 lat, Sherry nabiera odpowiednich dla siebie, specyficznych aromatów.
Informacje o produkcie
- Producent
- GONZÁLEZ BYASS
- Region
- Andaluzja
- Pojemność
- 0,75L
- Kraj
- Hiszpania
- Typ produktu
- WINO
- Apelacja
- DO Jerez-Xérès-Sherry
- Rodzaj
- Wino Białe Półwytrawne Wzmacniane