- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
DOPPIO PASSO PRIMITIVO PUGLIA - koktajlowe wiśnie i słodki posmak karmelu
DOPPIO PASSO PRIMITIVO PUGLIA. Wino to powstało w procesie podwójnej fermentacji i należy do czołówki win wytrawnych na świecie. W jego aromacie wyczujemy słodkie nuty lukrecji i marcepanu wraz z dodatkiem gorzkiej czekolady oraz kawy zbożowej. Smakując DOPPIO PASSO PRIMITIVO PUGLIA możemy zachwycać się posmakiem koktajlowej wiśni przeplatającej się z delikatnością karmelu. Wszystkie te składniki połączone ze sobą w niespotykany bukiet smakowy nadają temu alkoholowi doskonałej klasy i aromatu, który idealnie wpasowuje się jako dodatek do potraw mięsnych, ale również serów i delikatnych deserów. Jest to zatem wino dość uniwersalne, jednak wyjątkowo smaczne i lekkie.
DOPPIO PASSO PRIMITIVO PUGLIA - z wyłącznie wyselekcjonowanych winogron
DOPPIO PASSO PRIMITIVO PUGLIA można opisać jako wyjątkowo aksamitne wino o słodkim profilu smakowym. Dzięki jego umiarkowanej kwasowości owocowej alkohol ten schlebia podniebieniu dając przyjemne odczucie i nie tracąc przy tym soczystej żywiołowości. To młode wino z regionu winiarskiego Apulia zachwyca nie tylko podniebienie, ale i również przenosi swoim smakiem do włoskiego klimatu pełnego radości, słońca i uśmiechu. DOPPIO PASSO PRIMITIVO PUGLIA produkuje się z odmiany Primitivo. Winogrona te zbierane są tylko i wyłącznie ręcznie, a po ich zbiorach zostają one przewiezione do winiarni. Kolejny etap to ich dokładna selekcja oraz rozbijanie. Sama fermentacja odbywa się w zbiornikach ze stali nierdzewnej, pod czujnym okiem i jedynie w kontrolowanej temperaturze. Po zakończeniu fermentacji Doppio Passo dojrzewa przez kolejnych kilka miesięcy na delikatnym osadzie, który wytrąca się w butelce.
DOPPIO PASSO PRIMITIVO PUGLIA - do warzyw i mięs
Kosztując DOPPIO PASSO PRIMITIVO PUGLIA najlepiej robić to, podając je w temperaturze 15 - 18 stopni Celsjusza. Jest ono doskonałym dodatkiem do np. dorsza z warzywami, do jagnięcego gulaszu z ciecierzycą i suszonymi figami czy choćby do warzywnego kuskusu z klopsikami wołowymi. Możliwości dań jest ogrom, bo bukiet DOPPIO PASSO PRIMITIVO PUGLIA wpasowuje się doskonale w bardzo wiele z nich.
Informacje o produkcie
- Producent
- CASA VINICOLA CARLO BOTTER WINES
- Region
- Puglia
- Pojemność
- 0,75L
- Kraj
- Włochy
- Typ produktu
- WINO
- Rodzaj
- Wino Czerwone Wytrawne