

TOWER'S PORT RUBY PORTO produkowane jest w jedynym miejscu na świecie – regionie Alto Douro na północy Portugalii. Rozsmakuj się w porto, wybierając doskonały trunek.
To tam uprawiana jest winorośl, z której produkuje się słodkie porto. Obecne w nazwie tego konkretnego trunku słowo ruby oznacza czas leżakowania wynoszący około 2 lat. Po takim okresie wino dojrzewa i jest butelkowane w miejscowości Vila Nova de Gaia, na miejscu nazywanym po prostu Gaia.
Już w butelkach transportowane jest z regionu Alto Douro do pozostałych części kraju i na cały świat.
TOWER'S PORT RUBY PORTO to czerwone słodkie porto, które dojrzewa w dębowych beczkach, gdzie nabiera swojej wyjątkowej mocy i barwy. Cały proces przeprowadzany jest w kontrolowanej temperaturze, dzięki czemu efekt finalny jest tak charakterystyczny i równy.
Charakteryzuje je intensywny rubinowo czerwony kolor i wyraźny aromat czerwonych owoców.
Tower's port ruby porto jest trunkiem deserowym. Serwuje się je po posiłku, w normalnej temperaturze lub lekko schłodzone, najlepiej do temperatury około 18 stopni.
Warto pamiętać, że porto jest wzmacniane. Po zmiażdżeniu winogron i kilkudniowej fermentacji dodaje się do niego neutralnego spirytusu winnego, co w efekcie podbija woltaż. TOWER'S PORT RUBY PORTO jest alkoholem o mocy 19,5% – wyższej niż klasyczne wina, ale dość charakterystycznej dla porto.
Polecamy TOWER'S PORT RUBY PORTO wszystkim, którzy lubią słodkie wina deserowe.
Pełny smak i bogaty aromat to czysta przyjemność wieńcząca przepyszny posiłek. Intensywny rubinowo czerwony kolor porto będzie z pewnością ozdobą stołu.
To również doskonały wybór dla osób, które próbują nowych rzeczy i właśnie rozglądają się za porto, którego warto skosztować. Wysokiej jakości wzmacniane wino z Portugalii zachwyca smakoszy i amatorów.
W ofercie marki znajduje się również białe słodkie porto, polecane do picia solo lub w prostych w przygotowaniu, smacznych koktajlach będących idealnym połączeniem smaków. To wino będzie też pomysłem na prezent dla osób, które być może marzą o podróży do regionu Alto Douro, gdzie słodkie porto dojrzewa w wielkich beczkach.
Aromat czerwonych owoców rozbudzi też wspomnienia z Vila Nova de Gaia.
Informacje o produkcie