

TOWER'S PORT RUBY PORTO produkowane jest w jedynym miejscu na świecie – regionie Alto Douro na północy Portugalii. Rozsmakuj się w porto, wybierając doskonały trunek.
To tam uprawiana jest winorośl, z której produkuje się słodkie porto. Obecne w nazwie tego konkretnego trunku słowo ruby oznacza czas leżakowania wynoszący około 2 lat. Po takim okresie wino dojrzewa i jest butelkowane w miejscowości Vila Nova de Gaia, na miejscu nazywanym po prostu Gaia.
Już w butelkach transportowane jest z regionu Alto Douro do pozostałych części kraju i na cały świat.
TOWER'S PORT RUBY PORTO to czerwone słodkie porto, które dojrzewa w dębowych beczkach, gdzie nabiera swojej wyjątkowej mocy i barwy. Cały proces przeprowadzany jest w kontrolowanej temperaturze, dzięki czemu efekt finalny jest tak charakterystyczny i równy.
Charakteryzuje je intensywny rubinowo czerwony kolor i wyraźny aromat czerwonych owoców.
Tower's port ruby porto jest trunkiem deserowym. Serwuje się je po posiłku, w normalnej temperaturze lub lekko schłodzone, najlepiej do temperatury około 18 stopni.
Warto pamiętać, że porto jest wzmacniane. Po zmiażdżeniu winogron i kilkudniowej fermentacji dodaje się do niego neutralnego spirytusu winnego, co w efekcie podbija woltaż. TOWER'S PORT RUBY PORTO jest alkoholem o mocy 19,5% – wyższej niż klasyczne wina, ale dość charakterystycznej dla porto.
Polecamy TOWER'S PORT RUBY PORTO wszystkim, którzy lubią słodkie wina deserowe.
Pełny smak i bogaty aromat to czysta przyjemność wieńcząca przepyszny posiłek. Intensywny rubinowo czerwony kolor porto będzie z pewnością ozdobą stołu.
To również doskonały wybór dla osób, które próbują nowych rzeczy i właśnie rozglądają się za porto, którego warto skosztować. Wysokiej jakości wzmacniane wino z Portugalii zachwyca smakoszy i amatorów.
W ofercie marki znajduje się również białe słodkie porto, polecane do picia solo lub w prostych w przygotowaniu, smacznych koktajlach będących idealnym połączeniem smaków. To wino będzie też pomysłem na prezent dla osób, które być może marzą o podróży do regionu Alto Douro, gdzie słodkie porto dojrzewa w wielkich beczkach.
Aromat czerwonych owoców rozbudzi też wspomnienia z Vila Nova de Gaia.
Opis
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
check_circle
check_circle