GLENCADAM SHERRY 19YO WHISKY to liczący sobie niemal dwie dekady leżakowania szkocki single malt z destylarni położonej w regionie Highland. Trunek zdecydowano się finiszować w beczkach po hiszpańskim Sherry Oloroso i rozlewać do butelek z mocą 46% ABV unikając barwników i filtracji na zimno, która spłyca smak. Producent ograniczył liczbę szkieł do zaledwie 6 tysięcy dostępnych egzemplarzy. Koneserski nos spotka się z czytelnym balansem cukru trzcinowego, cynamonu i goździków. W oddali pobłyskiwały będą zaś mięsiste rodzynki i skryte za nimi jagody. Paleta smakowa zwróci nas silnie w stronę świąt Bożego Narodzenia wypełnionych piernikami i wypiekami. Krajobrazu na języku dopełnią oczywiście dębiny. Finiszować możemy za to wśród kremowych słodów i ziaren kawy w czekoladzie.
DEANSTON VIRGIN OAK to zaskakująca mieszanka dojrzałych i młodych whisky słodowych. Piękna barwa miodowo złota z wyraźnie wyczuwalną wonią cytrynowej skórki, dębu, jęczmiennej słodyczy z odrobiną jabłek i gałki muszkatałowej. W smaku poczujemy kandyzowane owoce, karmel, wanilię i miód. Finish pikantny z lekką miodową słodyczą.
BALLANTINE'S FINEST 17YO to ekskluzywna szkocka whisky o 17-letniej maturacji. Aromat po pierwszych nutach mokrej skóry uderza zapachem palonego ogniska. Paleta smakowa pełna jest świeżości oraz nutek słodu, z odcieniem wanilii oraz pomarańczy. Finisz uwodzi soczystością, jest elegancki i mocno wytrawny.