GLENCADAM SHERRY 19YO WHISKY to liczący sobie niemal dwie dekady leżakowania szkocki single malt z destylarni położonej w regionie Highland. Trunek zdecydowano się finiszować w beczkach po hiszpańskim Sherry Oloroso i rozlewać do butelek z mocą 46% ABV unikając barwników i filtracji na zimno, która spłyca smak. Producent ograniczył liczbę szkieł do zaledwie 6 tysięcy dostępnych egzemplarzy. Koneserski nos spotka się z czytelnym balansem cukru trzcinowego, cynamonu i goździków. W oddali pobłyskiwały będą zaś mięsiste rodzynki i skryte za nimi jagody. Paleta smakowa zwróci nas silnie w stronę świąt Bożego Narodzenia wypełnionych piernikami i wypiekami. Krajobrazu na języku dopełnią oczywiście dębiny. Finiszować możemy za to wśród kremowych słodów i ziaren kawy w czekoladzie.
CATTO'S 12YO WHISKY jest dojrzałą wersją słynnej mieszanki. Starzone w dębowych beczkach po szkockiej. W rezultacie otrzymujemy trunek o niezwykłej głębi i złożoności, która naprawdę smakuje.