CARDHU 12YO to whisky o bursztynowej barwie, zaskoczy nas swym łagodnym i słodkawym smakiem z ukrytym, ale wyczuwalnym niuansem dymu. Odkryjemy w niej dojrzałe gruszki, pachnące czarne porzeczki oraz jagody. Finisz raczej krótki, odrobinę wytrawny. Odpowiedni dla każdego podniebienia.
CARDHU 12YO WHISKY stanowi esencję słynnej szkockiej gorzelni, której destylaty stanowiły po wojnie fundament receptur Johnnie Walkera. Czarna skała, jak należy tłumaczyć nazwę napoju, wydała na świat słodowy napój o obfitym profilu, który zapewni przyjemność koneserom trunków dymnych i wytrawnych, ale i tym lubującym się w destylatach typu owocowego. Natrafimy na opadłe z gałęzi owoce gruszy, przy nich wonne leśne porzeczki i garstkę jagód. Po przełknięciu dosyć szybko zanikające echo wytrawności spod znaku dębu i lasek waniliowych.
DALMORE 40YO WHISKY. Ta rozlana w roku 2017 40-letnia whisky prezentowana jest w karafce francuskiej firmy Baccarat. Początkowo destylat dojrzewał w beczkach po burbonie z amerykańskiego dębu, a następnie został przelany do beczek po matusalem oloroso sherry, w których spędził 7 lat, aby następnie wrócić do beczek po burbonie.
GLENFIDDICH IPA WHISKY. Szkocka whisky typu single malt. W smaku przepełniona unikatowymi cytrusowymi nutami z dojrzałych zielonych jabłek, gruszki i kwiatu wiosny Williama. Uzupełniona subtelnym smakiem świeżych chmielów, a następnie długotrwałą słodyczą. Ten słód jest dowodem na to, że wielkie osiągnięcia można osiągnąć, gdy wielkie osoby się spotkają.
COMPAS BOX THE SPICE TREE. Kompozycja dwóch rodzajów whisky z Highland i jednego ze Speyside - Clynelish, Teaninich, Dailuaine. Przedłużone dojrzewanie we francuskich dębowych beczkach o mocno wypalanych wiekach.Bogata, okrągła i słodka, zrównoważona śmiałym pikantnym charakterem i wanilią.