CARDHU 12YO to whisky o bursztynowej barwie, zaskoczy nas swym łagodnym i słodkawym smakiem z ukrytym, ale wyczuwalnym niuansem dymu. Odkryjemy w niej dojrzałe gruszki, pachnące czarne porzeczki oraz jagody. Finisz raczej krótki, odrobinę wytrawny. Odpowiedni dla każdego podniebienia.
CARDHU 12YO WHISKY stanowi esencję słynnej szkockiej gorzelni, której destylaty stanowiły po wojnie fundament receptur Johnnie Walkera. Czarna skała, jak należy tłumaczyć nazwę napoju, wydała na świat słodowy napój o obfitym profilu, który zapewni przyjemność koneserom trunków dymnych i wytrawnych, ale i tym lubującym się w destylatach typu owocowego. Natrafimy na opadłe z gałęzi owoce gruszy, przy nich wonne leśne porzeczki i garstkę jagód. Po przełknięciu dosyć szybko zanikające echo wytrawności spod znaku dębu i lasek waniliowych.
ABERFELDY 16YO to szkocka whisky typu single malt o intensywnym aromacie pomarańczy i sherry z delikatnie wyczuwalnym dymem i kadzidłem. Owoc mandarynki nadaje jej żywego, intensywnego smaku. Miód wrzosowy i nuty zbożowe wygładzają ją i dodają słodyczy. Koniec lekko pikantny z gorzkim posmakiem hiszpańskiej pomarańczy.
CARDHU 12YO to whisky o bursztynowej barwie, zaskoczy nas swym łagodnym i słodkawym smakiem z ukrytym, ale wyczuwalnym niuansem dymu. Odkryjemy w niej dojrzałe gruszki, pachnące czarne porzeczki oraz jagody. Finisz raczej krótki, odrobinę wytrawny. Odpowiedni dla każdego podniebienia.