ARRAN THE BOTHY QUARTER CASK to whisky, której proces produkcji zaczyna się klasycznie: napój leżakuje przez lata w drewnie po bourbonie. Jednak najistotniejsze dla wyjątkowości smaku pozostaje to, co dzieje się przez 18 miesięcy przed butelkowaniem. W tym czasie alkohol spoczywa w nieco mniejszych, amerykańskich beczkach Quater Cask. Producent unika filtrowania na zimno oraz stosowania barwników, co oprócz koloru daje niezmącony smak łączący słodycz ananasów i jabłek z akcentami anyżowymi. Nos natomiast każe doszukiwać się w trunku cytrusów, cynamonu oraz szczypty wanilii. Koniec trwający długo bazował będzie na posmaku przypraw, miodu a także kwasocie cytrynowej.
ARMUT RAJ IGALA. Nowość z destylarni Amrut. Ta delikatna, aromatycznie owocowa whisky dojrzewa w beczkach po burbonie. Nie jest filtrowana na zimno i nie jest barwiona karmelem.