ARRAN THE BOTHY QUARTER CASK to whisky, której proces produkcji zaczyna się klasycznie: napój leżakuje przez lata w drewnie po bourbonie. Jednak najistotniejsze dla wyjątkowości smaku pozostaje to, co dzieje się przez 18 miesięcy przed butelkowaniem. W tym czasie alkohol spoczywa w nieco mniejszych, amerykańskich beczkach Quater Cask. Producent unika filtrowania na zimno oraz stosowania barwników, co oprócz koloru daje niezmącony smak łączący słodycz ananasów i jabłek z akcentami anyżowymi. Nos natomiast każe doszukiwać się w trunku cytrusów, cynamonu oraz szczypty wanilii. Koniec trwający długo bazował będzie na posmaku przypraw, miodu a także kwasocie cytrynowej.
ABERFELDY 12YO to szkocka whisky typu single malt o intensywnym aromacie pomarańczy i sherry z delikatnie wyczuwalnym dymem i kadzidłem. Owoc mandarynki nadaje jej żywego, intensywnego smaku. Miód wrzosowy i nuty zbożowe wygładzają ją i dodają słodyczy. Koniec lekko pikantny z gorzkim posmakiem hiszpańskiej pomarańczy.