AMRUT 7YO WHISKY. Połączenie dwóch whisky, jednej z beczki po burbonie, a druga z beczki po sherry.
W zapachu wyczuwalne nuty czekolady, popiołu, cygaretek, porzeczek, rodzynek a także słoneczników. Miriada smaków: popiół, brzoskwinia, rodzynki, słód a także brązowy cukier. Na finiszu oprócz wcześniejszych nut czekolady, rodzynek i brązowego cukru odkrywamy kolejne: imbir, śliwki, skórka cytrynowa a także odrobina soli.
AMRUT 7YO WHISKY to zrodzone w Indiach single malt whisky oparte na zmieszaniu alkoholu dojrzewającego w beczkach po bourbonie z partią starzoną w drewnie pozostałym z produkcji sherry. Obfita woń trunku zawiera nuty kakaowca, dymu tytoniowego, słonecznika ale także intensywnie owocowe akcenty rodzynek oraz porzeczek. Smaki komplementują się nawzajem a koneser wędruje między sycącym dymem, pełnią brązowego cukru, łagodnym słodem a dojrzałą brzoskwinią. Korowód zamykają na naszych podniebieniach akcenty imbiru, cytrusów, śliwek oraz ledwie wyczuwalnej soli.
CONNEMARA WHISKY to jedyna irlandzka whisky produkowana z pojedynczego słodu z użyciem torfowego dymu. W smaku delikatnie miodowa na początku, ewoluuje w kierunku torfowej pełni. Na końcu dopełniony jest błyskami wanilii oraz dębu.
AMRUT 7YO WHISKY. Połączenie dwóch whisky, jednej z beczki po burbonie, a druga z beczki po sherry.
W zapachu wyczuwalne nuty czekolady, popiołu, cygaretek, porzeczek, rodzynek a także słoneczników. Miriada smaków: popiół, brzoskwinia, rodzynki, słód a także brązowy cukier. Na finiszu oprócz wcześniejszych nut czekolady, rodzynek i brązowego cukru odkrywamy kolejne: imbir, śliwki, skórka cytrynowa a także odrobina soli.