- Obecnie brak na stanie
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
Piękny prezent pełen aromatów
KANKIKU ORIGARAMI YELLOW LABEL SAKE. Wyjątkowy alkohol, który doskonale sprawdzi się jako upominek na wyjątkową okazję. Już sama butelka prezentuje się niezwykle dostojnie i elegancko, przez co doskonale wpasuje się ona w każdy wystrój stołu, nawet podczas najelegantszych uroczystości. KANKIKU ORIGARAMI YELLOW LABEL SAKE to sake klasyczna z niewielkim dodatkiem sake-kasu. Jest ona typem sake Junmai Ginjo, produkowana z ryżu, wody koji, drożdży, jak i odrobiny sake-kasu. KANKIKU ORIGARAMI YELLOW LABEL SAKE to alkohol bez wątpienia wyjątkowy, na równie wyjątkowe okazje.
Alkohol z Kraju Kwitnącej Wiśni
Sake jest tradycyjnym alkoholem japońskim, który wytwarza się z fermentowanego ryżu. To trunek nie tylko o ciekawym, doskonałym smaku, ale również o dobroczynnym działaniu na zdrowie. Aby wyprodukować sake różnego rodzaju, tuż przed jego wyciśnięciem dodaje się-lub też nie-do niego alkohol. Zależnie od tego, czy zostaje on dodany i w jakiej ilości, wyróżniamy kategorie sake, takie jak: sanzo-shu, futsu-shu i tokutei-shu. Pierwsza z nich posiada dużą ilość alkoholu i jest trunkiem niższej jakości. Druga to zwykła sake, natomiast trzecia to sake najlepszej jakości.
Doskonała solo, jak i w drinku
Tradycyjnie dojrzałe sake pije się podgrzaną nawet do 45 stopni Celsjusza. Niższe temperatury podania tego trunku są zalecane dla łagodnych rodzajów sake, o delikatnym smaku. A kolei sake o aromacie owocowym i niepasteryzowane powinno być podawane po schłodzeniu do 10 stopni Celsjusza. Najlepiej w lecie, na kostkach lodu. Co prawda, sake najczęściej pije się solo, nie mniej jednak może być ono również dodatkiem do alkoholowych drinków czy też drinków bezalkoholowych, w zależności od tego, jaki rodzaj tego trunku wybierzemy.
Informacje o produkcie
- Producent
- KANKIKU MEIJO
- Zawartość alkoholu
- 17%
- Pojemność
- 0,72L
- Kraj
- Japonia
- Typ produktu
- SAKE
- Rodzaj
- Junmai ginjo Sake
Indeks: JUNMAI001
Marka: HAKUTSURU SAKE BREWING
HAKUTSURU SUPERIOR JUNMAI GINJO SAKE 0,3L 14,5%
Indeks: DEWAZA003
Marka: DEWAZAKURA SHUZOJO