- Obecnie brak na stanie
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
KANKIKU JUNMAI GINJO FRIZZANTE SAKE. Wytwarzane z najlepszej jakości ryżu, pełne aromatycznych smaków i bąbelków sake z limitowanej serii Junmai Ginjo. To sake niesie ze sobą smak orzeźwiających owoców, jest lekkie i delikatnie rozpływa się na podniebieniu, pieszcząc je niewielkimi, aczkolwiek gęstymi bąbelkami, które dodają temu trunkowi finezji. Najlepiej podawać je schłodzone lub w temperaturze pokojowej. Można także rozsmakowywać się w KANKIKU JUNMAI GINJO FRIZZANTE SAKE na kostkach lodu, zwłaszcza w upalne dni, kiedy potrzebujemy odrobiny chłodnego orzeźwienia.
Specyficzny sposób tworzenia
KANKIKU JUNMAI GINJO FRIZZANTE SAKE ma 17 procent alkoholu, jest zatem nieco mocniejsze od wina, jednak o wiele słabsze od wódki, do której jest porównywane. Nic bardziej mylnego, sake to ani wino, ani wódka ryżowa, choć tak właśnie nazywa się je najczęściej w krajach europejskich. Sake to alkohol japoński wytwarzany z fermentowanego ryżu. Proces produkcji sake jest bardzo skomplikowany i czasochłonny, dlatego też zajmują się nim osoby, które znają się doskonale na tym trunku i mają ogromną wiedzę w procesie jej tworzenia.
Istotny sposób podania
W zależności od rodzaju sake, a jest ich kilka, podaje się je na różne sposoby. Jednym z nich jest podgrzewanie tego znakomitego trunku nawet do 45 stopni Celsjusza, bo dopiero wtedy wydobywa się z niego najlepsze wartości i smaki. Są również sake, które można spożywać w temperaturze pokojowej, jak i sake, które doskonale smakuje na kostkach lodu lub schłodzone. To, w jaki sposób i jaki rodzaj tego znakomitego trunku wybierzemy zależy wyłącznie od upodobań osoby konsumującej KANKIKU JUNMAI GINJO FRIZZANTE SAKE.
Informacje o produkcie
- Producent
- KANKIKU MEIJO
- Zawartość alkoholu
- 17%
- Pojemność
- 0,72L
- Kraj
- Japonia
- Typ produktu
- SAKE
- Rodzaj
- Junmai ginjo Sake
Indeks: JUNMAI001
Marka: HAKUTSURU SAKE BREWING