- Obecnie brak na stanie

WASABI FARM VODKA. Absolutnie unikatowa propozycja od polskiego producenta. Poznaj wódkę, która zadziwia wyrafinowanym smakiem i bardzo oryginalnym połączeniem składników. Alkohol ze znakiem jakości Wasabi Farm Poland Quality.
To wódka od początku tworzona z myślą o podawaniu jej z konkretnymi potrawami, pomyślana jako propozycja dla gastronomii. Ale i dla koneserów, którzy są ciekawi oryginalnych połączeń i gotowi odkrywać głębię smaku, stosując się do określonych zachowań wspierających filozofię, która towarzyszyła powstawaniu tej receptury.
Miłośnikom kuchni japońskiej z pewnością nie trzeba przedstawiać mocy wasabi. Tych, którzy z japońskim chrzanem nie mieli jeszcze do czynienia, Wasabi Farm Vodka może zaskoczyć. Jeśli lubisz ostre przyprawy, z pewnością docenisz ten wyjątkowy, ostro-słodki smak.
Uznany szef kuchni, Marek Flisiński oraz właścicielka pierwszej w naszym kraju farmy wasabi, Agnieszka Firlej, stworzyli ten przepis wspólnie. Wódka wasabi jest autorską recepturą, wedle której w wysokiej jakości destylatach ze zbóż i ziemniaków maceruje się kłącze wasabi. Efekt jest tyleż zaskakujący, co zachwycający.
Wódka znakomita jako aperitif. Optymalny rezultat osiągniesz, serwując ją w szerokim szkle – kieliszkach do brandy lub koniaku albo w szklankach do whisky. Podawaj koniecznie schłodzoną do temperatury 6-10 stopni. A jeśli zostawiasz butelkę na stole, zadbaj o to, by znalazła się w pojemniku z lodem. Butelka powinna być szczelnie zamykana po każdym serwowaniu.
Unikaj ekspozycji na słońce, po otwarciu przechowuj w lodówce barowej lub innym chłodnym miejscu. To zapewni ten sam wyjątkowy smak również podczas kolejnego spotkania, gdy zechcesz podjąć swoich gości trunkiem o naprawdę wyjątkowym charakterze.
Z czym podawać Wasabi Farm Vodka? Szczególnie dobrze wypadnie z potrawami mięsnymi: na przykład wołowiną w postaci steku, ale również z rybami czy kawiorem. Doskonale komponuje się z mięsem o dużej zawartości tłuszczu, wędzonymi i surowymi rybami. Wypróbuj koniecznie z sushi i innymi charakterystycznymi potrawami kuchni azjatyckiej.
Spożywana do posiłków świetnie oczyści kubki smakowe przed następnym kęsem.
Opis
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
check_circle
check_circle