- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
Elegancja pełna głębokiego smaku
MAESTRO PRIMITIVO. Pełne, bogate w smaku wino pochodzące z Włoch, które zachwyca niuansami słodkiej morwy, śliwki oraz jeżyny. Do bukietu tego wyjątkowego w smaku wina dołożono również ciemną czekoladę, cynamon i orientalne przyprawy, które to nadają mu wyjątkowego, nietuzinkowego aromatu. MAESTRO PRIMITIVO to wino wytrawne, onieśmielające kubki smakowe swoim pełnym elegancji, intensywnym smakiem. Bez wątpienia jest to trunek z górnej półki wśród podobnych sobie, nie mniej jednak wart swojej ceny, ponieważ żadne inne wino nie zachwyca tak doskonałą równowagą smaku, jak MAESTRO PRIMITIVO. Słodycz czekolady i morwy miesza się w nim z lekką kwasowością owoców Maestro Primitivo Puglia, przez co jest ono doskonale świeże i rozpływa się na podniebieniu, dając niesamowite wrażenia smakowe. MAESTRO PRIMITIVO finiszuje długo, utrzymując swoje aromaty nutami czarnej wiśni i morwy. Alkohol ten najlepiej smakuje w temperaturze od 15 do 18 stopni Celsjusza. Idealnie pasuje do dań z jagnięciny, do warzywnego kuskusu czy też do dań z mięsa wołowego.
Wyselekcjonowane winogrona i odpowiedni proces tworzenia
Podstawowy składnik, który nadaje MAESTRO PRIMITIVO jego wyjątkowego smaku, to winogrona pochodzące ze szczepu Primitivo. Zebrane grona tych smacznych winogron trafiają najpierw do tłoczni, gdzie są dokładnie selekcjonowane, a następnie zostają poddawane zmieleniu. Kolejnym etapem jest fermentacja, która odbywa się pod czujnym okiem znawców winiarstwa, którzy to utrzymują podczas niej odpowiednią temperaturę. Kiedy fermentacja dobiegnie końca, wino rozpoczyna proces dojrzewania, a ten, trwając odpowiednio długo i odbywając się w odpowiednich warunkach sprawia, że finalnie powstaje wino pełne aromatów, głębi i klasy.
Informacje o produkcie
- Producent
- CIELO E TERRA
- Region
- Apulia
- Pojemność
- 0,75L
- Kraj
- Włochy
- Typ produktu
- WINO
- Apelacja
- IGT Puglia
- Rodzaj
- Wino Czerwone Półwytrawne