

Juan Carrau Sauvignon Blanc to wino z odległego Urugwaju, które produkowane jest ze szczepów winogron nazywanych sauvignon blanc.
Białe, wytrawne, bardzo eleganckie. Świetnie sprawdzi się do obiadu czy do uczczenia ważnej okazji. W zapachu dominują aromaty rześkie, orzeźwiające, cytrusowe, w bardzo subtelny sposób przełamane akcentem ziołowym. W smaku również przebijają się nuty rześkie, owocowe i cytrusowe.
Dzięki tym cechom sprawdzi się idealnie w gorące popołudnie, gdy zostanie podany lekko schłodzony do temperatury około 10 stopni Celsjusza. Idealny do sałatek, owoców morza przygotowywanych na ostro oraz białych mięs. Świetnie sprawdzi się także jako aperitif.
Opis
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
check_circle
check_circle