- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
Czerwone wino wytrawne dla koneserów smaku
AMPELOMYTHOS RED DRY. Najbardziej charakterystyczne w smaku jest wino czerwone wytrawne. Doskonale komponuje się ono z daniami z czerwonego mięsa oraz różnego rodzaju serami, zwłaszcza tymi pleśniowymi. Osoby, które nie przepadają za cierpkim aromatem, powinny wybrać wino czerwone półsłodkie, a nawet słodkie. To ostatnie pasuje świetnie do deserów i najczęściej serwowane jest jako aperitif. O smaku wina czerwonego i jego rodzaju decyduje ilość cukru – przyjmuje się, że wina czerwone półsłodkie i słodkie zawierają w sobie powyżej 60 gram cukru na litr, natomiast te wytrawne poniżej 60 gram na litr. Dobre trunki tego typu swoją słodycz czerpią wyłącznie z owoców dojrzewających w pełnym słońcu, a sztuczne słodziki dodawane są jedynie do alkoholi kiepskiej jakości. Degustując wina warto trzymać się kilku zasad. Trunek ten przed spożyciem powinien „pooddychać” w otwartej butelce. Istotna jest również temperatura napoju – pełnię smaku i zapachu odkryjemy tylko wtedy, gdy wino będzie w temperaturze pokojowej.
Doskonały posmak śliwek i cynamonu
AMPELOMYTHOS RED DRY to greckie, czerwone wino wytrawne o bardzo wyrazistych aromatach czarnych porzeczek. cynamonu, śliwek oraz innych, korzennych przypraw. W ustach rozpływa się lekko i świeżo, soczyście owocowo oraz subtelnie. Wino AMPELOMYTHOS RED DRY najlepiej podawać z dobrze przyprawionymi, aczkolwiek niezbyt ciężkimi daniami takimi jak na przykład pieczone warzywa czy też drób z grilla. Ta doskonała mieszanka smaków zawartych w AMPELOMYTHOS RED DRY sprawi, że poczujesz się lekko. Nie jest to wino ciężkie, mimo założenia, że czerwone wina wytrawne to alkohole dość „ciężkie" i cierpkie. Nic bardziej mylnego. Wino AMPELOMYTHOS RED DRY smakuje wyśmienicie zarówno gorącym latem, jak i zimą, podczas mroźnych wieczorów. Lekko rozgrzewa posmakiem cynamonu i śliwek, dodając spożywanym daniom niebanalnego posmaku.
Czerwone wino wytrawne w trosce o nasze zdrowie
Czerwone wino wytrawne zawiera w sobie wiele zdrowotnych właściwości, a spożywane w małych ilościach, choć często, obniża ciśnienie krwi i doskonale wpływa na cały układ krążenia. Na początku lat 90-siątych ubiegłego wieku naukowców zaintrygowało to, dlaczego Francuzi, którzy mieszkają w regionie Bordeaux, najrzadziej na świecie umierają na choroby serca. Przeprowadzone wówczas badania potwierdziły jednoznacznie, że związane jest to z systematycznym piciem czerwonego wina, aczkolwiek w niewielkich ilościach. Czerwone wino wytrawne kryje w sobie bardzo wiele zdrowotnych właściwości. Zawdzięcza je substancjom i składnikom, które to wytwarzane są w procesie jego produkcji. Z przeprowadzonych badań wynika, że zdecydowanie więcej właściwości zdrowotnych znajduje się w winie czerwonym niż w winie białym. Co więcej! Wino wytrawne czerwone posiada w sobie aż o 10 razy więcej antyoksydantów niż jego biały odpowiednik. Wiąże się to głównie z samym procesem fermentacji wina. Przy produkcji wina czerwonego wykorzystywane są bowiem całe grona winogron wraz z ich skórką, szypułkami i pestkami - a to właśnie w pestkach i skórce znajduje się najwięcej cennych polifenoli.
Informacje o produkcie
- Producent
- NEMEA WINERY
- Pojemność
- 0,75L
- Kraj
- Grecja
- Typ produktu
- WINO
- Rodzaj
- Wino Czerwone Wytrawne