NIKKA ALL MALT WHISKY to unikalna kompozycja whisky z destylarni Miyagikyo i Yoichi wyprodukowana w 100% ze słodu jęczmiennego. Jej wyjątkowość polega na tym, że część whisky została wydestylowana w aparacie Coffey'a, który zwykle jest używany przy produkcji whisky zbożowych (grain). Dzięki tej innowacji otrzymujemy niepowtarzalny, pełen smaku trunek o barwie starego złota. W nosie żywa i mineralna, z wyczuwalnymi aromatami skóry, wędzonki, słodu jęczmiennego, miodu, cynamonu, trawy, dojrzałych owoców (jabłek) i lekkimi dymnymi akcentami tytoniu i popiołu, W ustach miękka i oleista, owocowa, z posmakiem toffi, kokosa i białych dojrzałych winogron. Przyjemny owocowy finisz z akcentami lukrecji, dębiny i goździków.
JOHNNIE WALKER BLUE to szkocka whisky typu blended. Oryginalna kompozycja, z której najstarsze składniki leżakowały w dębowych beczkach ponad 60 lat. Smak złożony i zrównoważony, zachęci nas do degustacji, wyczujemy w nim nuty słodyczy połączone z pieprzem i przyprawami korzennymi. Długi i intensywny finisz.
GLEN ELGIN MORAY CLASSIC to szkocka whisky typu single malt, o bardzo ciekawym lekko słodkawym smaku z wyczuwalnymi nutami wrzosu, migdałów i marcepanu.