MILTONDUFF 10YO SPEYSIDE. Gordon & MacPhail to rodzinna firma, która butelkowaniem whisky zajmuje się od 1895 roku. W jej ofercie można znaleźć trunki z różnych destylarni, m.in. takich które oficjalnie nie butelkują whisky jako single malt. Przykładem takiej gorzelni jest położona w regionie Speyside Miltonduff. Praktycznie całość jej produkcji przeznaczana jest obecnie na potrzeby „blendów” - głównie Chivas Regal i Ballantine's. Tylko firma Gordon MacPhail posiada licencję na stałe butelkowanie tej whisky. Miltonduff 10 YO komponowana jest z destylatów dojrzewających w beczkach po bourbonie oraz po sherry. Jest to trunek o świeżym i owocowym charakterze, z wyczuwalnymi nutami zielonych jabłek, świeżo skoszonej trawy, wanilii oraz krówek.
COMPASS BOX THE PEAT MONSTER. Kompozycja jednej whisky Single Malt z Islay, jednej z Isle of Mull i jednej Single Malt z Highland - Laphroaig, Ledaig i Ardmore. Dojrzewa w beczkach z amerykańskiego dębu.Torfowa, dymna, z nutami owoców, dobrze zrównoważona, niezwykle głęboka i złożona.