MILTONDUFF 10YO SPEYSIDE. Gordon & MacPhail to rodzinna firma, która butelkowaniem whisky zajmuje się od 1895 roku. W jej ofercie można znaleźć trunki z różnych destylarni, m.in. takich które oficjalnie nie butelkują whisky jako single malt. Przykładem takiej gorzelni jest położona w regionie Speyside Miltonduff. Praktycznie całość jej produkcji przeznaczana jest obecnie na potrzeby „blendów” - głównie Chivas Regal i Ballantine's. Tylko firma Gordon MacPhail posiada licencję na stałe butelkowanie tej whisky. Miltonduff 10 YO komponowana jest z destylatów dojrzewających w beczkach po bourbonie oraz po sherry. Jest to trunek o świeżym i owocowym charakterze, z wyczuwalnymi nutami zielonych jabłek, świeżo skoszonej trawy, wanilii oraz krówek.
CHIVAS REGAL MIZUNARA. Szkocki trunek inspirowany japońską tradycją. To kompozycja whisky dojrzewających w beczkach wykonanych z japońskiego dębu Mizunara. Proces ten zapewnił bogaty, owocowy smak i aromat oraz nutę pikantności w finiszu.
JURA JOURNEY to idealne wprowadzenie do świata smaków. Wyczujemy w niej delikatny dym i słodycz w perfekcyjnej równowadze.
Barwa: bursztynowo-złota. Aromat: wanilia, korzenie i cytrusy. Smak: cynamon, gruszki i orzechy pekan. Finisz: toffi