MILTONDUFF 10YO SPEYSIDE. Gordon & MacPhail to rodzinna firma, która butelkowaniem whisky zajmuje się od 1895 roku. W jej ofercie można znaleźć trunki z różnych destylarni, m.in. takich które oficjalnie nie butelkują whisky jako single malt. Przykładem takiej gorzelni jest położona w regionie Speyside Miltonduff. Praktycznie całość jej produkcji przeznaczana jest obecnie na potrzeby „blendów” - głównie Chivas Regal i Ballantine's. Tylko firma Gordon MacPhail posiada licencję na stałe butelkowanie tej whisky. Miltonduff 10 YO komponowana jest z destylatów dojrzewających w beczkach po bourbonie oraz po sherry. Jest to trunek o świeżym i owocowym charakterze, z wyczuwalnymi nutami zielonych jabłek, świeżo skoszonej trawy, wanilii oraz krówek.
ABERLOUR WHISKY 16YO to doskonała szkocka whisky typu single malt, dojrzewająca w dwóch rodzajach beczek: po bourbonie i sherry oloroso. Kiedy trunek osiągnie już pożądany wiek, whisky z obu rodzajów beczek mieszane są ze sobą, dzięki czemu trunek zachwyca niezwykle złożonym i bogatym smakiem. ABERLOUR WHISKY 16YO już od pierwszych chwil zachwyci nas...
GLENBURGIE 10YO SPEYSIDE. Whisky pochodzi z założonej w 1829 roku destylarni Glenburgie i komponowana jest wyłącznie z destylatów dojrzewających w beczkach po sherry, co dzisiaj jest raczej rzadkością. Rzadkością są również wersje Glenburgie single malt. Whisky z położonej w regionie Speyside gorzelni jest bardzo ceniona przez producentów „blendów”....
GRANT'S WHISKY 18YO to najlepsza kompozycja najlepszych whisky zbożowych i single malt, które dojrzewały co najmniej 18 lat w dębowych beczkach, a swego ostatecznego smaku nabierały w beczkach po porto. Dzięki czemu powstaje pełna i dojrzała kompozycja intensywnych smaków. GRANT'S WHISKY 18 YO posiada bardzo bogaty, złożony zapach z nutami miodu i...