LAPHROAIG BRODIR WHISKY jest pełna klasycznych produktów dzięki czemu jego smak jest dość orzeźwiający i lekki. Na finiszu następują intensywne nuty słodkiego wina z kolejnymi mocnymi aromatami torfu. Butelkowana w potężnym 48% ABV i bez filtracji chłodniczej, jest to pełna i satysfakcjonująca whisky. Butelkowanie bierze swoją nazwę od starego nordyckiego słowa oznaczającego „brat”. Ten purpurowo zabarwiony dram dojrzał w byłych beczkach Bourbon, przed drugim dojrzewaniem w beczkach Ruby Port. Wydanie Cairdeas Port Wood to wysoko oceniany członek wydań Cairdeas.
BENROMACH PEAT SMOKE do produkcji tej whisky wykorzystano mocno zatorfiony słód jęczmienny o zawartości 47 ppm fenoli. Whisky leżakowała w pierwszy raz napełnionych beczkach po bourbonie (1st fill bourbon Barrels) i została zabutelkowana w 2017, bez filtracji na zimno (destylacja odbyła się w roku 2008). Trunek posiada mocno dymny i torfowy charakter z...