LAPHROAIG BRODIR WHISKY jest pełna klasycznych produktów dzięki czemu jego smak jest dość orzeźwiający i lekki. Na finiszu następują intensywne nuty słodkiego wina z kolejnymi mocnymi aromatami torfu. Butelkowana w potężnym 48% ABV i bez filtracji chłodniczej, jest to pełna i satysfakcjonująca whisky. Butelkowanie bierze swoją nazwę od starego nordyckiego słowa oznaczającego „brat”. Ten purpurowo zabarwiony dram dojrzał w byłych beczkach Bourbon, przed drugim dojrzewaniem w beczkach Ruby Port. Wydanie Cairdeas Port Wood to wysoko oceniany członek wydań Cairdeas.
AMRUT FUSION SINGLE MALT powstała z mieszanki torfowego jęczmienia ze Szkocji (25%) i nietorfowanego jęczmienia z Indii (75%). W Whisky Bible 2010 Jima Murray'a zdobyła tytuł trzeciej najlepszej whisky świata. W 2011 roku uznana przez Malt Advocate za najlepszą whisky świata. Aromat kawy, ciemnej czekolady, marmolady i lekki ślad dymu.
J&B RARE to szkocka whisky, typu blended, powstaje z mieszanki 42 whisky jęczmiennych i słodowych, których minimalny czas dojrzewania wynosi 7 lat. Specjalny proces wytwarzania tego trunku sprawia, że alkohol ma jasną barwę i bardzo łagodny smak.