LAPHROAIG AN CUAN MOR WHISKY jest jedną z wybranych szkockich whisky single malt wprowadzonych na rynek Travel Retail. W przypadku An Cuan Mòr, co w języku gaelickim oznacza „wielki ocean”, whisky jest początkowo dojrzewana w beczce po bourbonie z białego dębu amerykańskiego, a następnie kończona w europejskich beczkach z dębu. Jego kolor jest bursztynowy z odcieniami pomarańczy. W zapachu przyjemny, słodki, kwaśny, kwiatowy i mineralny.To niesamowite, jak dużo torfu / dymu zostało pochłonięte przez świeże drewno. W rezultacie nos jest dość zrównoważony.
JAMESON BLACK BARREL. Whisky ta leżakuje w specjalnych spalonych beczkach i jest to przez wybór, a nie przez konieczność. Czas dojrzewania w tych beczkach nadaje whisky wzmożone nuty słodyczy wanilii i karmelu, a także posmak tostów z drewna, owoców i ciepłej przyprawy. Jameson Black Barrel ujawnia niezliczone bogactwo i złożoność. Potrójnie destylowana,...