HAZELBURN 8YO WHISKY. Obecnie whisky hazelburn produkowana jest w gorzelni springbank, jednak w dawnych latach była jedną z największych destylarni w regionie. Pierwsze wzmianki o niej sięgają roku 1825, choć jest prawdopodobne, że destylacje prowadzono już wcześniej. Gorzelnia rozwijała się dynamicznie, w najświetniejszych latach dysponowała 9 kadziami fermentacyjnymi oraz trzema alembikami. Kolor: bursztynowy. Zapach: jest świeży i słodki, przywodzi na myśl owocowy sad, sianokosy z nutką kwiatów i czekolady. Smak: jest słodki i rześki z nutkami świeżego jęczmienia, orzechów i floralnym charakterem. Finisz: świeży, delikatny i całkiem długi.
GLENMORANGIE THE NECTAR D'OR wyróżnia się miodowym złotym kolorem. W smaku wyczujemy delikatny posmak imbiru i gałki muszkatołowej. Długi finisz z wyraźnym wykończeniem cytrynowej skórki, białej czekolady, wanilii i imbiru.