HAMILTONS HIGHLAND WHISKY. Seria Hamiltons Whisky dedykowana jest osobą pijącym i poszukującym okazji na spróbowanie wspaniałych destylatów z czterech regionów Szkocji. Region Highland czyli wyżyny Szkocji są największym regionem produkującym whisky. Przy takich rozmiarach trudno mówić o jednym spójnym charakterze lecz cecha łącząca wszystkie gorzelnie to intensywność i kompleksowość. Kolor: szczero złoty. Zapach: intensywny i świeży z cytrusowymi nutami oraz cieniem korzennej dębiny. Smak: czysty i rześki z przyjemną harmonią pomiędzy naturalną słodyczą, a dębiną. Finisz: przedłużający się nutami słodowanego jęczmienia i dębowej wanilii.
GLENFIDDICH 26YO. Whisky, skomponowana z destylatów, które dojrzewały wyłącznie w beczkach po bourbonie. Po 26 latach whisky uzyskała indywidualny charakter z przewagą świeżych nut. Świeży i pełny aromat z nutami wanilii i toffi. W smaku gładki i subtelny z nutami wanilii, jabłka, cynamonu, pieprzu, lukrecji, drewna, kandyzowanych cytrusów, gałki...