GLENLIVET WHISKY 21 YO to whisky single malt o cynamonowo-słodkim posmaku i rozgrzewającym finiszu, któremu towarzyszy nuta prażonych orzechów laskowych. "Single malt, od którego wszystko się zaczęło". W 1824 r. George Smith rozpoczął produkcję wyjątkowej whisky, która stała się źródłem inspiracji dla innych destylarni regionu - zwyczajowo nazywających swoje wyroby The Glenlivet. W 1884 r. podpisany został dokument wyróżniający produkty George'a Smitha, nadający jego destylarni pierwszą w regionie prawomocną licencję oraz, co najistotniejsze – wyłączność na posługiwanie się tradycyjną nazwą. Whisky The Glenlivet na zawsze zdefiniowała smak regionu Speyside. Od prawie 200 lat produkowana jest według oryginalnej receptury, co jest gwarancją jej delikatnego, złożonego aromatu i niepowtarzalnego charakteru.
GLENLIVET 21YO to whisky single malt pochodząca ze słynnej najstarszej szkockiej gorzelni, której destylaty cenione na całym globie bardzo często osiągają zawrotne ceny. Jednakże dwudziestojednoletni wypust to nie tylko gratka dla wytrawnych koneserów. Jego obfitujący w nuty dojrzałych i suszonych owoców aromat także na języku przybierze z lekka słodkawy smak o wyraźnie dającym się wyczuć echu kory drzewa cynamonowego. Po przełknięciu natomiast długo czuć będziemy ciepło, z którym w parze kroczyć będzie miła nutka prażonych orzechów laskowych. Whisky The Glenlivet to historia i opowieść o George'u Smith'cie, człowieku, którego autorskie receptury na zawsze zakorzeniły się w słynnym regionie Speyside co do dziś pozwala wytrawnym degustatorom cieszyć się autentycznym trunkiem o wyróżniającym się, choć złożonym charakterze.
ABERFELDY 12YO to szkocka whisky typu single malt o intensywnym aromacie pomarańczy i sherry z delikatnie wyczuwalnym dymem i kadzidłem. Owoc mandarynki nadaje jej żywego, intensywnego smaku. Miód wrzosowy i nuty zbożowe wygładzają ją i dodają słodyczy. Koniec lekko pikantny z gorzkim posmakiem hiszpańskiej pomarańczy.
JACK DANIEL'S to najpopularniejsza amerykańska whisky produkowana od 1866 roku. Jej charakterystyczny smak zawdzięczany jest prawie dziesięcio-dniowej filtracji destylatu przez 3-metrową warstwę klonowego węgla drzewnego. Następnie leżakuje w ręcznie robionych dębowych beczkach przez okres od czterech do sześciu lat. Dopiero po upływie wyznaczonego czasu...
JAMESON BLENDER'S DOG to whisky o zbilansowanych ostro-słodkich nutach. Soczyste owoce w połączeniu z kremowym posmakiem toffi tworzą wspólnie idealną równowagę.