GLENANDREW HIGHLAND SINGLE MALT WHISKY stanowi obowiązkowy przystanek na drodze każdego smakosza szkockiego narodowego trunku. Przede wszystkim dlatego, że prezentowane tu spojrzenie na whisky jest bardzo oryginalne nawet na tle innych wyrobów ze słynnego regionu Highland. Jednosłodowy wypust zyskuje zatem swój niepodrabialny charakter dzięki recepturom czerpiącym z tradycji, ale jednocześnie poszukującym idealnego balansu smaków. Nos nawiedzą strumienie soczystych owoców i świeżego jęczmienia skrywającego szczypty pieprzu i deserowości. Następnie na języku poczujemy taniec sycącego słodu zaprowadzającego równowagę pomiędzy owocami i ostrością kuchennych dodatków. Docierając do końcówki przez sporą chwilę opanują nas pikantne i pieprzne tony, które świetnie zwieńczą podróż z tą zaskakującą pozycją.
JURA SEVEN WOOD. Whisky ta jest wielowarstwowa dzięki beczkom z siedmiu różnych rodzajów drewna dębowego. Barwa: mahoniowozłota. Aromat: lukrecja i kandyzowane pomarańcze. Smak: brzoskwinia. Finisz: subtelny dym.
KAVALAN CONCERTMASTER. Whisky dojrzewała w beczkach po burbonie i portugalskim porto. Dzięki temu uzyskała głębię i równowagę aromatów. Świeże, oceaniczne powietrze regionu Yilan czyni z niej napój gładki i miękki.