FAMOUS GROUSE szkocka whisky typu blended. Narodziła się w 1896 w Perth, w Szkocji. FAMOUS GROUSE powstaje w procesie mieszania najlepszych, esencjonalnych whisky słodowych, takich jak Macallan i Highland Park oraz wyjątkowych, delikatnych whisky zbożowych. Właśnie dzięki odpowiedniemu połączeniu tych dwóch gatunków, powstaje wyjątkowy i szlachetny zarazem trunek. FAMOUS GROUSE charakteryzuje się gładkim i delikatnym smakiem z biszkoptowymi akcentami lekko przełamanymi karmelem z nutami świeżej trawy, korzeni i lukrecji.
FAMOUS GROUSE WHISKY to jeden z bardziej dystynktywnych, prawdziwie szkockich blendów, którego nazwa przywołuje dziko żyjącą na wyspie czerwoną kuropatwę. Już od 1896 roku marka pod wodzą Matthew Gloaga kupażuje własne receptury, które już kilka lat później przynoszą jej przydomek „sławnej”. Do skomponowania idealnej mieszanki mistrzowie z gorzelni używają destylatów z Macallan i Highland Park, subtelnie ułożonych na nieco łagodniejszych whisky typu grain. Dzięki sprawdzonej i dopieszczanej przez lata kombinacji trunek pozostaje miękki i łagodny w odbiorze. Wydzielić możemy tu smaki biszkoptów z karmelową polewą, widmo świeżo skoszonej łąki a także korzenne przyprawy i lukrecję.
BUSHMILLS BLACK WHISKY . Irlandzka whisky typu blended potrójnie destylowana, dojrzewająca w beczkach po sherry o pięknej bursztynowej barwie. Smaku wyczujemy nuty owocowe i orzechowe.
ANTIQUARY 21YO to 21- letnia mieszanka stworzona z destylatów pochodzących z różnych regionów Szkocji. Trunek uważany jest za najbardziej ekskluzywny ze swojej kolekcji. Przyjemna na podniebieniu, delikatna z nutą słodkiego miodu wrzosowego. Aromat świeży, z lekką owocową nutą.
GLENBURGIE 10YO SPEYSIDE. Whisky pochodzi z założonej w 1829 roku destylarni Glenburgie i komponowana jest wyłącznie z destylatów dojrzewających w beczkach po sherry, co dzisiaj jest raczej rzadkością. Rzadkością są również wersje Glenburgie single malt. Whisky z położonej w regionie Speyside gorzelni jest bardzo ceniona przez producentów „blendów”....
FAMOUS GROUSE szkocka whisky typu blended. Narodziła się w 1896 w Perth, w Szkocji. FAMOUS GROUSE powstaje w procesie mieszania najlepszych, esencjonalnych whisky słodowych, takich jak Macallan i Highland Park oraz wyjątkowych, delikatnych whisky zbożowych. Właśnie dzięki odpowiedniemu połączeniu tych dwóch gatunków, powstaje wyjątkowy i szlachetny zarazem trunek. FAMOUS GROUSE charakteryzuje się gładkim i delikatnym smakiem z biszkoptowymi akcentami lekko przełamanymi karmelem z nutami świeżej trawy, korzeni i lukrecji.