DALMORE 35YO WHISKY. Ta 35-letnia whisky została rozlana w 2017 r. do 1000 butelek i będzie oferowana na rynku przez kolejnych 5 lat. Destylat dojrzewał w beczkach po burbonie, matusalem sherry i porto colheita. Whisky jest zamknięta w kryształowej karafce słynnej francuskiej firmy Baccarat.
DALMORE 35 YO to wypust tradycyjnej szkockiej whisky skomponowany w pracującego od ponad półwiecza w branży mistrza destylacji Richarda Patersona. Limitowana do tysiąca rocznie ilość butelek sprawia, że seria staje się delikatesem przeznaczonym głównie dla podniebień koneserów. Długotrwała maturacja w beczkach po bourbonie, Matusalem sherry oraz Colheita Port skutkuje doskonałą wonią zbudowaną na fundamencie z eterycznych akordów róży i jaskrów ułożonych obok soczystego mango z echem bananów i ananasa. Odnajdziemy tu także szczyptę wypieków z pomarańczą i niewyrobionego ciasta. Na języku pojawi się owocowa egzotyka komplementowana pieprznymi goździkami i imbirem oraz skrytym w tle orzechami obsypanymi kawą. Całokształt mało alkoholowy, co jeszcze bardziej skłania do skupienia na całkiem długim finiszu przywołującym herbatę owocową, zioła, miód i pierniki.
JAMESON CRESTED WHISKY to pierwsza butelkowana przez Jamesona whisky, która uprzednio sprzedawana była w beczkach. Łączy w sobie żywe nuty sherry z obfitą dozą przypraw.
ABERLOUR A'BUNADH to whisky powstała na cześć Jamesa Fleminga, który był założycielem destylarni Aberlour w 1879 roku. Po dziś dzień produkowana jest według XIX wiecznej receptury, butelka inspirowana tradycyjnym kształtem butelek na mikstury miejscowych aptekarzy. ABERLOUR A'BUNADH leżakuje w beczkach po hiszpańskim Sherry przez okres od 9 do 15 lat, a...
BUSHMILLS BLACK WHISKY . Irlandzka whisky typu blended potrójnie destylowana, dojrzewająca w beczkach po sherry o pięknej bursztynowej barwie. Smaku wyczujemy nuty owocowe i orzechowe.