BRUICHLADDICH OCTOMORE 6.1 to whisky stanowiąca wyjątkową pozycję, nie tylko w szeregach szkockiej marki, ale także w skali całego wyspiarskiego kraju. Oto bowiem dostajemy do rąk butelkę z najbardziej torfowanym destylatem w ojczyźnie złotego trunku. Wysoka zawartość fenoli każe szukać odbiorców dla tego napitku głównie wśród koneserów produktów z torfowisk wyspy Islay. 6.1 butelkuje się z siłą beczki, więc mimo swego młodego wieku zyskuje ona dymno-słodki smak uzupełniony o cytrusy, zaś w końcówce pełny i trwały.
JAMESON BLACK BARREL. Whisky ta leżakuje w specjalnych spalonych beczkach i jest to przez wybór, a nie przez konieczność. Czas dojrzewania w tych beczkach nadaje whisky wzmożone nuty słodyczy wanilii i karmelu, a także posmak tostów z drewna, owoców i ciepłej przyprawy. Jameson Black Barrel ujawnia niezliczone bogactwo i złożoność. Potrójnie destylowana,...