BIG SMOKE WHISKY to napój typu blended, co oznacza, że jego siła i walory smakowe pozostają sumą mieszanki destylatów pochodzących z wielu, różnych szkockich słodów jęczmiennych regionu Islay. Nos konesera wyłapie dym drzewny, w następnej kolejności zaś liście złożone na leśnej ściółce i wyraźną dębinę komplementowaną migdałem, solą i wanilią. W smaku otrzemy się o węgiel, palony cukier, wędzone mięso i suche drewno ze szczyptą słodowej cukrowości i przyprawami. Końcówka to długi występ pozostałości po zorganizowanym na plaży ognisku.
KAVALAN SOLIST AMONTILLADO WHISKY otrzymała tytuł najlepszej na świecie whisky słodowej z pojedynczej beczki. Amontillado to rodzaj wytrawnego sherry, ciemniejszego od Fino, ale lżejszego od Oloroso. Dojrzewa ona z warstwą drożdży, a następnie wystawiana jest na działanie powietrza w celu dalszego utleniania. Prażone migdały i orzechy laskowe to klasyczne...
BOWMORE NO 1 to niepowtarzalna szkocka whisky. Jej aromaty słodkiej wanilii, cynamonu i dymu z palonej dębiny łączą się doskonale z soczystym smakiem cytrusów, miodu i płatków kokosowych. Finisz ostry i mocny.
BALLANTINE'S FINEST 17YO to ekskluzywna szkocka whisky o 17-letniej maturacji. Aromat po pierwszych nutach mokrej skóry uderza zapachem palonego ogniska. Paleta smakowa pełna jest świeżości oraz nutek słodu, z odcieniem wanilii oraz pomarańczy. Finisz uwodzi soczystością, jest elegancki i mocno wytrawny.