BALBLAIR 2003 to alkohol, który w pełni zasługuje na przydomek „vintage”. Ten czarujący single malt zawdzięcza swoje walory po raz drugi napełnianym beczkom po bourbonie, które dziesięć lat później opróżniono wypełniając designerskie butelki Balblair. Węch poprowadzi nas przez wyraźne aromatyczne kwiaty i lekkie wonie cytrusów skąpane w dużej ilości miodu. Następnie na języku dostąpimy szerokiej palety złożonej z pomarańczy, cytryn i świeżych owoców. Także miód nie zagubi się aż do finiszu, który doskonale wzbogaci całość o mocny rys przypraw.
GLENMORANGIE SIGNET. Siłą tego trunku jest drogocenny jęczmień czekoladowy, który w tym przypadku jest prażony, a nie suszony. GLENMORANGIE SIGNET to mieszanka najrzadszych whisky domu Glenmorangie. W smaku wyczujemy dwa bieguny, słodki z dodatkami przypraw i ciemnej czekolady z drugiej słodka gorycz pomarańczy. Koniec świeży i zaskakujący.