BALBLAIR 1983 WHISKY w ofercie szkockiej destylarni z regionu Highlands zastąpiło kultową serię 1975 Vintage. Bogactwo smaku uzyskiwane przez dojrzewanie destylatów od 1983 roku w beczkach po bourbonie zdaje się zniewalać odbiorcę słodkością sparowaną z silną drzewnością. Zapach trunku oscyluje między nutami deserowymi, w tym lodami waniliowymi, syropem toffi oraz czekoladą z bananami. W smaku owocowo-krówkowa słodycz nieco milknie na korzyść akcentów przypraw, czyli głównie cynamonu, który znajdzie ujście także w długim i cieszącym finiszu.
JAMESON BLACK BARREL. Whisky ta leżakuje w specjalnych spalonych beczkach i jest to przez wybór, a nie przez konieczność. Czas dojrzewania w tych beczkach nadaje whisky wzmożone nuty słodyczy wanilii i karmelu, a także posmak tostów z drewna, owoców i ciepłej przyprawy. Jameson Black Barrel ujawnia niezliczone bogactwo i złożoność. Potrójnie destylowana,...
BOWMORE NO 1 to niepowtarzalna szkocka whisky. Jej aromaty słodkiej wanilii, cynamonu i dymu z palonej dębiny łączą się doskonale z soczystym smakiem cytrusów, miodu i płatków kokosowych. Finisz ostry i mocny.