AUCHENTOSHAN BLOOD OAK WHISKY to limitowana edycja whisky single malt ze szkockiej destylarni z regionu Lowland. Swoją nazwę zawdzięcza czerwonemu zabarwieniu, które udało się uzyskać dzięki dojrzewaniu trunku w beczkach po bourbonie i czerwonym winie. Auchentoshan Blood Oak charakteryzuje się brakiem filtracji na zimno oraz potrójną destylacją. Producent opisuje ją w następujący sposób: bogaty i kuszący aromat malin, śliwki damasceńskiej, wanilli i wiśnia Maraschino, wyczuwalny słodki posmak z nutą czerwonej pomarańczy, gałki muszkatołowej i imbiru, długi finisz z dominacją czerwonej porzeczki i dębu.
CARDHU 12YO to whisky o bursztynowej barwie, zaskoczy nas swym łagodnym i słodkawym smakiem z ukrytym, ale wyczuwalnym niuansem dymu. Odkryjemy w niej dojrzałe gruszki, pachnące czarne porzeczki oraz jagody. Finisz raczej krótki, odrobinę wytrawny. Odpowiedni dla każdego podniebienia.
BALVENIE 12YO, szkocka whisky typu Single Malt, wyprodukowana jedynie z jęczmienia, destylowana w starych miedzianych alembikach sprzed ponad 100 lat. Jednym z niezmiennych składników jest czysta, krystaliczna woda pochodząca ze źródeł Robbie Dhu. Niesamowity smak zawdzięcza dojrzewaniu w dwóch rodzajach beczek: dębowych po bourbonie, następnie w beczkach...