AUCHENTOSHAN BLOOD OAK WHISKY to limitowana edycja whisky single malt ze szkockiej destylarni z regionu Lowland. Swoją nazwę zawdzięcza czerwonemu zabarwieniu, które udało się uzyskać dzięki dojrzewaniu trunku w beczkach po bourbonie i czerwonym winie. Auchentoshan Blood Oak charakteryzuje się brakiem filtracji na zimno oraz potrójną destylacją. Producent opisuje ją w następujący sposób: bogaty i kuszący aromat malin, śliwki damasceńskiej, wanilli i wiśnia Maraschino, wyczuwalny słodki posmak z nutą czerwonej pomarańczy, gałki muszkatołowej i imbiru, długi finisz z dominacją czerwonej porzeczki i dębu.
GLENFIDDICH 26YO. Whisky, skomponowana z destylatów, które dojrzewały wyłącznie w beczkach po bourbonie. Po 26 latach whisky uzyskała indywidualny charakter z przewagą świeżych nut. Świeży i pełny aromat z nutami wanilii i toffi. W smaku gładki i subtelny z nutami wanilii, jabłka, cynamonu, pieprzu, lukrecji, drewna, kandyzowanych cytrusów, gałki...
GLENFIDDICH IPA WHISKY. Szkocka whisky typu single malt. W smaku przepełniona unikatowymi cytrusowymi nutami z dojrzałych zielonych jabłek, gruszki i kwiatu wiosny Williama. Uzupełniona subtelnym smakiem świeżych chmielów, a następnie długotrwałą słodyczą. Ten słód jest dowodem na to, że wielkie osiągnięcia można osiągnąć, gdy wielkie osoby się spotkają.