ARRAN LOCHRANZA RESERVE WHISKY pozostaje dziełem uzdolnionych rąk Jamesa MacTaggarta, który opracował ją w słynnej destylarni Lochranza na wyspie Arran. Wyjątkowy smak udało się w tym przypadku uzyskać poprzez zmniejszoną proporcję trunku z beczek po sherry w stosunku do dominujących destylatów ex-bourbon. Takie eksperymentalne zestawienie sprawiło, że przy pierwszym wdechu natrafimy na nuty zielonego jabłuszka, cytrusów a nawet słodkiej czekolady. Wprawny nos wyczuje również szczyptę morskiego charakteru, nie gubiącą się w cytrynowo, słodkim smaku opartym na owocach, dębinie oraz przyprawach. Końcówka niezbyt mocna z przewagą słodyczy i przypraw z małym dodatkiem mlecznej czekolady.
JAMESON CASKMATES to irlandzka whisky o jasnozłotej barwie poddana trzykrotnej destylacji. Jest to nowa odsłona whisky leżakującej w beczkach po piwie typu Irish Stout. Jej delikatny smak zawdzięczamy wyczuwalnym nutom kawy, kakao i chmielu oraz długim, słodkim finiszem.