ANCNOC PEATHEART to szkocka whisky jednosłodowa określana mianem najbardziej dymnej propozycji w ofercie destylarni Knockdhu. Jęczmień w tym wypadku jest słodowany do poziomu 40 PPM, co daje trunkowi niepowtarzalne walory końcowe, a w połączeniu z użyciem jedynie bourbonowych beczek do leżakowania czyni profil whisky bardziej rozpoznawalnym. Zapach chlebowego ciasta przeradzający się w fajkowy tytoń i torfowy dym dopuszcza jednak także lżejsze wonie cytrusów i lodów waniliowych. Na języku tymczasem dominują czekolada, grillowane mięso, toffi oraz kardamon, zaś po przełknięciu zostajemy z odświeżającymi, choć wciąż dymnymi, nutami zielonego jabłka i kwitnącej pomarańczy.
AUCHENTOSHAN 12YO to subtelna whisky typu single malt o złoto-miodowej barwie. Dzięki potrójnej destylacji i dojrzewaniu przez ponad dwanaście lat otrzymujemy whisky, która ma kuszący zapach tostów prażonych migdałami, karmelizowanego toffi oraz delikatnego smaku cytrusów przechodzących w słodkie nuty.