AMRUT INDIAN SINGLE MALT. Zapach dębu, jęczmienia oraz dymu, po chwili zmienia się w nuty kwiatowe – jaśmin, lawendę, miętę. W smaku wyczuwalny dym, sherry, drzewo cedrowe, goździki, kardamon. Jest słodka niemal jak syrop.
AMRUT INDIAN WHISKY zaliczamy do szczególnych single maltów głównie ze względu na jej indyjską proweniencję oraz wyróżniający się smak. Degustatora powita w tym przypadku dystynktywna woń dębiny ułożona w bukiecie ze zbożowością i pełnym dymem. Zaraz potem dołączą wrażenia zapachowe obcowania z jaśminem, miętą a także akcentami lawendy. Na podniebieniu rozpoznamy natomiast wiśnie, drzewo cedrowe oraz przyprawy w rodzaju goździków i kardamonu osadzone na głębokiej, mocno odczuwalnej słodyczy.
COSA NOSTRA WHISKY, znakiem rozpoznawczym tej whisky jest butelka w kształcie karabinu, skopiowana prosto z mafijnych porachunków sycylijskiej mafii. Szkocka whisky typu blended. W smaku wyczujemy subtelny, ale zdecydowany aromat o aksamitnej gładkości oraz silnie nasyconej - bursztynowej barwie.
AMRUT INDIAN SINGLE MALT. Zapach dębu, jęczmienia oraz dymu, po chwili zmienia się w nuty kwiatowe – jaśmin, lawendę, miętę. W smaku wyczuwalny dym, sherry, drzewo cedrowe, goździki, kardamon. Jest słodka niemal jak syrop.