- Obecnie brak na stanie
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem z dostawą: 0,00 zł
- Alkohole
- Pozostałe produkty
- Producenci
- Aberfeldy
- Absolut
- Baileys
- Ballantines
- Beluga
- Belvedere
- Bombay Sapphire
- Bushmills
- Carbon Champagne
- Chivas Regal
- Chopin Vodka
- Ciroc
- Dalmore
- Dewar's
- Dom Perignon
- Finlandia
- Glenfiddich
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Grey Goose
- Isle Of Jura
- Jack Daniel's
- Jagermeister
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Krug
- Martini
- Metaxa
- Miodula
- Moet & Chandon
- Nemiroff Vodka
- Piper-Heidsieck
- Polmos Siedlce
- Polmos Żyrardów
- Pravda
- Śliwowica
- Veuve Clicquot
- William Grant & Sons
- Wódki regionalne Kurnwica
Niebanalny, meksykański trunek prosto z dębowej beczki
VOLCANO DE MI TIERRA BLANCO TEQUILA. Volcano de mi Tierra to pochodząca z Meksyku tequila, wytwarzana z odmiany wyżynnej agawy, która to uprawiana jest na wulkanicznych glebach w Los Altos. Trunek ten powstaje w ciągu 135 dni, a dojrzewa aż w dwóch rodzajach dębowych beczek. Proces tworzenia tequili Volcano de mi Tierra pozwala uzyskać alkohol o wykwintnym, złożonym smaku i zapachu. Wyczujemy w nim nuty czarnej porzeczki, ananasa, czerwonych jabłek, soczystych, dojrzałych brzoskwini, a to wszystko harmonijnie splata się z posmakiem orzechów i suszonych owoców. Dodatkowo, posmak kwiatów i miodu daje nam finalnie niebanalne wrażenia smakowe.
Tradycja i konsekwencja w procesie tworzenia
Firma Volcano de mi Tierra zna się na tworzeniu doskonałych trunków. W bardzo świadomy sposób potrafi korzystać z dobrodziejstw natury, jakimi były niegdyś erupcje wulkanu w rejonie Jalisco. Dzięki temu wykorzystuje potencjał tamtejszych gleb do uprawy wysokiej jakości, błękitnej agawy. Podczas produkcji tequili Volcano de mi Tierra wykorzystywana jest także naturalna woda źródlana, tradycyjne, kamienne piece do wypalania agawy, jak również - podczas wypalania soku - metoda tahona, która, choć uważana za mniej wydajną i wolniejszą, finalnie pozwala uzyskać doskonały i jakże niebanalny smak alkoholu. Co też istotne w samym procesie tworzenia tequili, jest ona poddawana podwójnej destylacji.
Firma na medal
Firma Volcano de mi Tierra jest bardzo ceniona przez konsumentów, ale nie tylko. Została ona także zauważona przez jurorów wielu prestiżowych, międzynarodowych konkursów. W ostatnich latach otrzymała dwukrotnie srebrny medal w Światowych Mistrzostwach Tequili oraz srebrny medal w konkursie World Spirits Competition w San Francisco. Została ona także nagrodzona złotym medalem w międzynarodowym konkursie Sip Awards w roku 2019. Sam producent sugeruje nam sposób podawania tequili. Najlepiej rozsmakowywać się w jej niebanalnym aromacie bez żadnych dodatków w postaci soków czy innych, jedynie na kostkach lodu, co podbije delikatnie jej aromaty.
Informacje o produkcie
- Producent
- VOLCAN DE MI TIERRA
- Zawartość alkoholu
- 40%
- Pojemność
- 0,7L
- Kraj
- Meksyk
- Typ produktu
- TEQUILA
- Rodzaj
- Tequila 100% Agave